一號仔轉二號仔會便秘架...?

gigihoo
|
食開隻奶粉前都好好地,所以由一號轉二號,但轉左之後就便秘,又無轉過牌子,點解會咁既,係唔係要繼續食??
cookingbaby
|
我個陣1號轉2號,又無便秘窩,係唔係其他原因呀?
RubyYu07
|
我地都無,不過聽講有D 會,因為配方唔同左
ireleu
|
唔一定既,試下俾多少少時間BB適應
haha748494
|
BB食固體未?食固體,要適當比BB飲水。
tsellen
|
妳有無照足沖奶份量? 一號同二號沖奶份量會有唔同架
gigihoo
|
cookingbaby 發表於 18-11-16 18:02
我個陣1號轉2號,又無便秘窩,係唔係其他原因呀?

唔知點解呀,都成個星期先去左兩三次便便
gigihoo
|
RubyYu07 發表於 18-11-16 18:04
我地都無,不過聽講有D 會,因為配方唔同左

配方有唔同到架?咁係咪要由頭適應過...
gigihoo
|
haha748494 發表於 18-11-17 18:02
BB食固體未?食固體,要適當比BB飲水。

加左啦,有俾佢試下食糊仔
gigihoo
|
tsellen 發表於 18-11-19 11:37
妳有無照足沖奶份量? 一號同二號沖奶份量會有唔同架

原來有唔同架?我返去睇多次有冇沖錯先
RubyYu07
|
gigihoo 發表於 18-11-19 18:10
配方有唔同到架?咁係咪要由頭適應過...

我每次轉奶粉都係溝住來轉架…
matata
|
我bb飲緊 illuma organic, 都係keep住一日一次到, 正常應該無問題丫
charlottecc1
|
有D會有既既情況, 我見同group 有D 媽媽飲能恩, 轉左包裝後都去唔到poopoo, 要一餐餐轉會好D
estherfu
|
唔一定,但個個BB既適應力都唔同如果過左一段時間都無好轉就要轉奶粉
leecting
|
可能唔夾隻奶粉, 轉奶粉試下?
heidisooo
|
轉個陣一餐一隻奶粉喎,始終兩隻奶粉既配方,沖既份量都都有d唔同,如果兩隻奶粉溝埋食一餐既話有機會唔舒服架