家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

rubycourt 發表於 18-11-27 18:31
請問邊間借?thx

滙豐
https://retailbank.hsbc.com.hk/promo/personal-tax-loan/zh-hk/home/

伯爵府

goldbb 發表於 18-11-27 18:35
滙豐
https://retailbank.hsbc.com.hk/promo/personal-tax-loan/zh-hk/home/

謝謝你!我研究一下先.

男爵府

畀面勳章

goldbb 發表於 18-11-27 18:35
滙豐

我最初問citi 申請借百五萬,貪佢地有ipad送。但佢地批得極小,只批左六十幾萬,apr 好似要2厘幾3厘。所以改向hsbc 申請,一樣係申請百五萬,今日覆批了一百萬,12月底draw loan, 分24期,apr 2.07%, 都係全數會做定期或儲蓄保險產品,賺息差。

大宅

wallshar 發表於 18-11-27 20:35
我最初問citi 申請借百五萬,貪佢地有ipad送。但佢地批得極小,只批左六十幾萬,apr 好似要2厘幾3厘。所以 ...

原本都考慮緊申請Citibank,睇嚟都唔使。匯豐申請手續揀唔簡單?

男爵府

畀面勳章

I_luv_jetso 發表於 18-11-27 21:18
原本都考慮緊申請Citibank,睇嚟都唔使。匯豐申請手續揀唔簡單?

全部經網上銀行申請,上傳税單,對上3個月入息證明。

別墅

I_luv_jetso 發表於 18-11-27 21:18

本身滙豐有戶口,登入網上銀行,見到已經有一個預先批核額,咁打返電話去話想申請,就乜都唔洗交,淨係答返佢想分幾多期,咁ok咗就即入落戶口。原本想分12期,但佢話12期就唔借咁多,咁計過24期都有so,咁就24期啦

複式洋房

wallshar 發表於 18-11-27 20:35
我最初問citi 申請借百五萬,貪佢地有ipad送。但佢地批得極小,只批左六十幾萬,apr 好似要2厘幾3厘。所以 ...

HSBC信用卡稅貸?

子爵府

我地都問過hsbc同citibank,對我地來講hsbc, 第一樣需要就係要有戶口,要開到戶口先,呢個已經卻步左。最後都係去citibank, 電話申請、email資料就可以,我地批得足亦批得快。ipad我地吾要、要現金卷。
若你有hsbc 戶口,可以問左hsbc先。

大宅

mamee 發表於 18-11-28 07:19

我地都問過hsbc同citibank,對我地來講hsbc, 第一樣需要就係 ...

我冇hsbc, 出糧又係 citi, 應該最方便。介唔介意講幾多里?

子爵府

I_luv_jetso 發表於 18-11-28 08:26
我冇hsbc, 出糧又係 citi, 應該最方便。介唔介意講幾多里?

其實間間都係借得越多息越平。
Citibank 批到APR2.08 24個月 吾要ipad, 有$2500 coupon.

大宅

mamee 發表於 18-11-28 08:54
其實間間都係借得越多息越平。
Citibank 批到APR2.08 24個月 吾要ipad, 有$2500 coupon.
...

Tks. 咁聽落可以試下。但ipad 要借一球,未必會批到咁多比我。12/24 個月要申請時決定?

子爵府

I_luv_jetso 發表於 18-11-28 09:09
Tks. 咁聽落可以試下。但ipad 要借一球,未必會批到咁多比我。12/24 個月要申請時決定?
...

我地話明要24個月。打去話借幾多、幾多月還,俾資料,之後佢覆電話答俾咩rate.
Under 1m, 未必俾到呢個rate, 你去問下吧。

大宅

mamee 發表於 18-11-28 09:14
我地話明要24個月。打去話借幾多、幾多月還,俾資料,之後佢覆電話答俾咩rate.
Under 1m, 未必俾到呢個rat ...

唔該曬

首頁

尾頁

跳至