跌打敷藥可以敷幾耐?

jacky1666_hk
|
姐姐扭親腳睇跌打,但係跌打佬要佢敷過夜,叫我第二日先帶佢黎拆同再敷,一般係米甘嫁?
我媽話吾會敷多過8個鍾,我怕敷得耐有問題,又怕個跌打佬拖症。

姐姐最近腫腳得好緊要,之前都係痛下,之後叫佢睇醫生又吾肯,自己敷薑同揸藥油就算,我驚佢痛風,早兩日捉佢睇跌打,醫師話扭親交移左位,幫佢扭返正,姐姐無再痛,但仲未消腫,醫師話要敷到消腫為止。

我未睇過跌打,想問下係米真係甘?
Thanks
20150618bb
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 13:17
姐姐扭親腳睇跌打,但係跌打佬要佢敷過夜,叫我第二日先帶佢黎拆同再敷,一般係米甘嫁?
我媽話吾會敷多過8 ...
如果好左咪再睇.........通幾次
20150618bb
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 13:17
如果荃灣區.........有好介紹又唔貴,你睇開幾多?
babynetnet
|
正常唔敷過夜,伯有話8個鐘差不多架啦,除非你夜晚先睇……拆左起碼三個鐘先好濕水!
Alice13e
|
針炙比敷藥快好,又不怕皮膚過敏
lily-of-valley
|
通常8個鐘, 但我通常敷完2個鐘就痕, 要拆。
Poyau
|
未試過敷過夜咁長
BK2002
|
伯友啱~最多8個鐘, 拆完用温水沖洗下。我老公睇鐵打, 師傅都係叫佢7/8個鍾好拆走
wcpcelia    發表於 18-11-17 15:39
|
20150618bb 發表於 18-11-16 13:24
如果荃灣區.........有好介紹又唔貴,你睇開幾多?

西區。350/一次
20150618bb
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 15:45
西區。350/一次

150至200元左右做得好好[有醫德],有興趣比個位置你.
|
20150618bb 發表於 18-11-16 16:02
150至200元左右做得好好[有醫德],有興趣比個位置你.

好丫。pls pm
20150618bb
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 16:35
好丫。pls pm
[天利],在仁濟急症室[企在門口面向外]左手面,荃灣地鐵對下向[華德]OR[德華]公園側
kubiwong2009
|
如果冇進展,又太腫,摸下有冇發熱感覺,試下西醫,食消炎藥快的好,我覺得消腫和發炎西藥會快好的。
|
20150618bb 發表於 18-11-16 17:02
[天利],在仁濟急症室[企在門口面向外]左手面,荃灣地鐵對下向[華德]OR[德華]公園側
...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15543803

係米姐係呢個丫?
|
kubiwong2009 發表於 18-11-16 17:06
如果冇進展,又太腫,摸下有冇發熱感覺,試下西醫,食消炎藥快的好,我覺得消腫和發炎西藥會快好的。
...

一般跌打要睇幾多次嫁?吾痛但仲腫囉,甘仲洗吾洗返去?

我姐姐吾肯食西藥嫁,平日咳下感冒佢都係食薑飲薑
Thanks
mercurycc
|
我地睇開可以24小潛能,但如果有痕就即拆。
|
mercurycc 發表於 18-11-16 17:10
我地睇開可以24小潛能,但如果有痕就即拆。

敷足24hrs??! 姐姐未覺痕,但今日拆既時候見到皮膚變左白白地色
HELRON
|

8個鍾已夠啦,唔係個個人都可以敷藥的,我仔就是不能敷藥果種,陰公試過拆藥後,敷藥範圍出晒好大水泡,要去睇西醫,食消炎藥.
mercurycc
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 17:15
敷足24hrs??! 姐姐未覺痕,但今日拆既時候見到皮膚變左白白地色
係呀!佢叫最長可以24小時架。
20150618bb
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-16 17:07
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15543803

係米姐係呢個丫?:ques ...
應該唔係位置唔同,佢可以唔收錢比你走,因我女兒帶左500元佢收160無錢找比我女兒,佢話你走先回,頭先比錢佢,如果佢係只搵錢邊會比我女走,急症室側左面