揀邊隻奶粉比bb先好?

lowalter
|
初生bb,因為自己身體唔係太好,醫生都唔太建議我去餵人奶。所以迫於無奈之下都要比奶粉bb,但有冇話要揀邊隻先好?

我要做媽媽
|
我覺得同bb夾得黎就得喇,佢而家食緊既冇咩問題就OK
asukav6
|
如果你本身唔使長期食藥,點都一定係人奶最好,有D醫生係俾奶粉洗腦架
cookingbaby
|
呢個好難講窩,要體翻BB本身夾唔夾只奶粉。
RubyYu07
|
可以跟返醫院餵果隻!如果bb食得幾好既話
TC33
|
要試下先知岩唔岩BB腸胃,我冇專登去揀,都係飲A+,最大路
蝴蝶so
|
搵隻夾到bb既奶粉就ok,我個時就illuma organic俾呀B,而家都夾得唔錯
irene891
|
我係半奶粉半人奶媽...而家BB食緊Hipp都唔錯
便便同身體都健康
迷你兵團
|
回覆 lowalter 的帖子

揀奶粉最重要就係睇同bb夾唔夾,揀隻夾嘅奶粉就得架啦!
發達喇
|

初生bb可以揀有水解乳清蛋白嘅奶粉,之前聽話d講座有話呢隻會容易d比bb去吸收營養。
ObJacjac
|
lowalter 發表於 18-11-16 13:20
初生bb,因為自己身體唔係太好,醫生都唔太建議我去餵人奶。所以迫於無奈之下都要比奶粉bb,但有冇話要揀邊 ...

我bb食hipp,因為有機,便便又唔錯。夾到就ok.
丁一山
|
夾到就可以, 有能力可以比有機, 我自己畀緊eleva都係有機, 無庶糖唔會熱氣
HeiS.W.
|
TC33 發表於 18-11-16 19:03
要試下先知岩唔岩BB腸胃,我冇專登去揀,都係飲A+,最大路

a+奶粉真係最大路,大仔之前都係食佢大
HeiS.W.
|
lowalter 發表於 18-11-16 13:20
初生bb,因為自己身體唔係太好,醫生都唔太建議我去餵人奶。所以迫於無奈之下都要比奶粉bb,但有冇話要揀邊 ...

如果你想較貼近人奶成份,enfinitas 都算係唔算既選擇
lowalter
|
我要做媽媽 發表於 18-11-16 14:54
我覺得同bb夾得黎就得喇,佢而家食緊既冇咩問題就OK

其實要點先知bb同奶粉夾唔夾得到??
lowalter
|
asukav6 發表於 18-11-16 15:21
如果你本身唔使長期食藥,點都一定係人奶最好,有D醫生係俾奶粉洗腦架
...

我都知人奶最好,但我而家奶量少得可憐...
lowalter
|
迷你兵團 發表於 18-11-19 16:16

揀奶粉最重要就係睇同bb夾唔夾,揀隻夾嘅奶粉就得架啦! ...

唔識點樣先叫夾,係咪要睇bb 便便點?
lowalter
|
發達喇 發表於 18-11-21 12:32

初生bb可以揀有水解乳清蛋白嘅奶粉,之前聽話d講座有話呢隻會容易d比bb去吸收營養。 ...

水解乳清蛋白係邊隻奶粉有?咁對便便好唔好?
sinaman167
|
人奶始終係最好,我個時唔夠奶就補illuma,個味都幾似人奶,bb都幾快適應到
我要做媽媽
|

我自己最主要系睇佢便便靚唔靚,其次系吸收得好唔好