親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

dahahahk 發表於 18-11-19 23:07
我同大女都中意玩機動遊戲,咁見另外兩父女應該會好悶就買埋佢地果份,同時想訓練下佢地膽量
4張既 ...

幾好呢!個時間唔係隔天與地咁。你睇下時機唔好迫你相公同囡囡呀。 好呀!我會報告的

翡翠宮

dahahahk 發表於 18-11-19 13:26
我今朝睇klook 12月好多日子都冇晒express 4,即刻買左,驚遲下冇得賣。
4張門票連fastpass要$5000,冇諗 ...

我去完返來了。我是剛剛星期一去,網上check時話混雜,我入到園又唔覺好多人。最長龍應該係福音戰士要90分鐘。飛龍要60分鐘。HP and Minions 都係60分鐘。入HP個園,同我Express 定的時間,我冇跟,早了入去,冇人流管制。
雖然Express Pass唔平,但我honey話。打人尖好過比人打尖 同埋我地兩個去似乎年紀最大。真係呀

大宅

MagDog 發表於 18-11-29 23:42
我去完返來了。我是剛剛星期一去,網上check時話混雜,我入到園又唔覺好多人。最長龍應該係福音戰士要90分 ...

咁幾好喎,到express定既時間又可以玩多次

想請問園內餐廳多唔多選擇?果度係咪好空曠,聖誕果排去會唔會勁凍

翡翠宮

dahahahk 發表於 18-11-30 22:16

想請問園內餐廳多唔多選擇?果度係咪好空曠,聖誕果排 ...

我食了呢個都係1500¥ 唔貴,好多餐廳,飲水/drink 有vending machine, 都係250¥ 真係唔貴。我去那日竟然唔凍,15度但體感溫度似17,8度。

翡翠宮

dahahahk 發表於 18-11-30 22:16

想請問園內餐廳多唔多選擇?果度係咪好空曠,聖誕果排 ...

無東京Disney Sea咁凍,USJ好似睇唔到個海。記得著sharp color ,影相靚d.

別墅

我想問問如有冇買express 係咪一定要拎整理券先可以入HP ? 因為我第2次去環球影城,下個月中平日去吾理再買express , 但又忘記係咪一定要整理券先可以入HP 玩。
[img align=right]http://by.lilypie.com/Sa4ip8.png[/img] [img align=right]http://www.lilypie.com/pic/061010/vXar.jpg?r=ac15663[/img]

翡翠宮

2RR 發表於 18-11-30 23:32
我想問問如有冇買express 係咪一定要拎整理券先可以入HP ? 因為我第2次去環球影城,下個月中平日去吾理再買 ...

我覺得你可以唔駛買Express Pass. 我其實check過我去那日是「混雜」即是多人,我又唔覺多人呀。雖然我全部都冇排隊因有Express. 如果你有伴傾住計,就算等50分鐘都好快過。都係玩重點幾個最hit的rides.
我冇去拎整理劵,冇人流限制。你最好之前search 定邊個位拎劵。

別墅

MagDog 發表於 18-11-30 23:46
我覺得你可以唔駛買Express Pass. 我其實check過我去那日是「混雜」即是多人,我又唔覺多人呀。雖然我全部 ...

吾該哂。

又想問你邊到買入場券?早2年官網有優惠,現在睇冇了。

我同老公去,上次暑假太多人,又熱,真係玩左express pass 4 就咩都冇玩,今次難得聖誕節,想再入去感受下氣氛,

另外我Search過交通,我係天王寺駅前去環球影城,係西九條轉櫻島線,想問櫻島線要幾耐到,因為天王寺駅前過去就18分鐘,我想預下出發時間,吾好意思好多問題。

[img align=right]http://by.lilypie.com/Sa4ip8.png[/img] [img align=right]http://www.lilypie.com/pic/061010/vXar.jpg?r=ac15663[/img]

翡翠宮

2RR 發表於 18-12-1 07:37
吾該哂。

唔好客氣、我反而係揚第一次去USJ, 美國的我廿年前去過已經玩過Backdraft, 大白鯊,點解現在仲有得玩

我在官網買,好似7900¥左右,因為我買埋Express 4 仲共17500¥一個人。 其實你喜歡都可以睇下Kloox 那些有冇,但聽講呢個網站幫襯過後,有bk國民信用卡被盜用。所以我冇經kloox買,要用的話,最好用Apple Pay 付款、有virtual 信用卡號碼比收款方咁,我都係睇bk知的。

天王寺到京九條去櫻島方向,到USJ預鬆d上上落落係半小時。
暑假你去過,咁真係好熱。我今年6月初都到過大阪京都,好彩著和服體驗那日25-27度到。唔係熱爆。我想像唔到正暑假去有幾熱。冬天去應該好玩又有聖誕氣氛

翡翠宮

2RR 發表於 18-12-1 07:37
吾該哂。

你仲會唔會去京都呢?著過和服未? 原來好好玩呀。
Have a nice trip. 記得去USJ買完野有得退稅,隱約見過有旅客可以在Kloox買些coupon,我冇買。就見到咩買咩跟住tax refund.

別墅

MagDog 發表於 18-12-1 09:19
你仲會唔會去京都呢?著過和服未? 原來好好玩呀。
Have a nice trip. 記得去USJ買完野有得退稅,隱約見過 ...

未去過京都,剛開新post 問, 你又去完真係好又可以問問你,你邊間訂和服?你行程吾知係咪同我差不多呢?我現在研究緊買咩pass

我會連續2天去京都神戶奈良,係咪買開西周遊咭岩呢?

真吾該哂你

翡翠宮

2RR 發表於 18-12-1 09:39
未去過京都,剛開新post 問, 你又去完真係好又可以問問你,你邊間訂和服?你行程吾知係咪同我差不多呢? ...

交通pass我冇買,又冇去奈良。我今次,住了一晚京都,我6月時在夢館預約和服,你search 下台灣blogger 分享,同官網預約,kloxx 都有,好處係店內如流水作業,約一個小時選衫換衫set頭。店內有說中文職員。如你hubby唔著,過隔離麥當當嘆住茶等你就得。
Book埋set頭係值,髮飾唔包,但到時可以買,平平地$100左右。又或者有人自備淘寶。
最重要最重要,唔知你相公平時有冇耐性幫你影相。教教佢點影。 要化妝,sharp小小口紅更加唔會被搶眼的和服蓋過。我今年已經去了兩次京都,明年3月就自駕游。都係大阪入,玩京都,和歌山,未做功課。

大宅

MagDog 發表於 18-11-30 22:26
無東京Disney Sea咁凍,USJ好似睇唔到個海。記得著sharp color ,影相靚d.

希望到時唔好太凍,凍得滯唔會想係室外逗留

大宅

我地今日去完usj, 天氣好好有太陽唔凍,估唔到唔係太多人,朝早既harry potter,spiderman都唔使排好耐,反而下晝就多人。
最後玩左:一次harry potter,大白鯊,侏羅紀,minions,兩次spiderman。感覺我買既fastpass好唔抵
同埋冇諗過入去係咁燒錢,有掉公仔攤位玩左幾千yen,兩個女又要買minions帽呀爆谷筒,好肉赤
最後未夠5點開始落雨就走左

翡翠宮

dahahahk 發表於 18-12-21 17:21
我地今日去完usj, 天氣好好有太陽唔凍,估唔到唔係太多人,朝早既harry potter,spiderman都唔使排好耐,反 ...

咁啱唔多人呀!雖然好似個Express pass好似冇咁抵,由於落雨玩唔得晏。咁早玩晒d ride又okay bor. 係呀!USJ 的goods好靚,我都買了不少手信比朋友的小朋友。當然係minions 啦。
你買了popcorn 桶呀?!真係好可愛,我冇買。你仲玩拋波仔那些game? 我難玩,我見到用棒球掟樽好難呀!連我hubby都忍手。
不過usj好好玩。
你同你屋企人繼續愉快旅程呀

男爵府

我26半日,27號全日去,2大2小(6歲,9歲),刺激ride 應該無得玩,因為一個細膽一個未夠高。咁我應唔應該買express 呢?請大家教下我(emoji)(emoji)

男爵府

BK Milk勳章

天山雪蓮 發表於 18-12-22 10:15
我26半日,27號全日去,2大2小(6歲,9歲),刺激ride 應該無得玩,因為一個細膽一個未夠高。咁我應唔應該買ex ...

我啱啱星期四去完,我嘅小朋友係6歲10歲,無買pass
因為佢地玩得最耐係芝麻街Snoopy 嗰d簡單遊戲,harry potter 唔識無去到,其他地方都係路過多,玩埋Minions 園區已經差不多。
Pass 玩嘅遊戲唔太啱我仔女玩,無買。
通常排隊時食吓零食小食咁,排隊時間就會好快過。

翡翠宮

天山雪蓮 發表於 18-12-22 10:15
我26半日,27號全日去,2大2小(6歲,9歲),刺激ride 應該無得玩,因為一個細膽一個未夠高。咁我應唔應該買ex ...

咁我都覺得唔需要買Express. 專攻供合你小朋友的玩意先。

男爵府

kmpurin 發表於 18-12-22 23:25

我啱啱星期四去完,我嘅小朋友係6歲10歲,無買pass

好在有你分享 咁我慳番

男爵府

MagDog 發表於 18-12-23 00:29
咁我都覺得唔需要買Express. 專攻供合你小朋友的玩意先。

好(emoji)(emoji),聽你話

首頁

尾頁

跳至