大學仔女同男/女朋友去旅行

|
見有post 講開讀大學仔女同男/女朋友去旅行。我引申一個問題。作為父母,你會資助他/她去旅行嗎?

1. 唔會資助,叫佢自己在兼職比錢
2. 資助他/她的旅費,但預左他們會共享
kaing08
|
1314625 發表於 18-11-16 14:09
見有post 講開讀大學仔女同男/女朋友去旅行。我引申一個問題。作為父母,你會資助他/她去旅行嗎?

1. 唔會 ...

1.唔會,咁大個應該自己做兼職比錢

gracelam
|

1. 唔會 ...

1. 唔會
hontari
|
唔會,想去旅行,自己努力兼職做野儲錢啦
wcpcelia    發表於 18-11-17 15:34
wyl
|
大學已經可以自己賺自己洗,唔會資助。
tsung
|
0q.cathy
|
去旅行吾會資助了,除非同我去,否則自己攪掂。
MeowMuiMui123
|
mysterious22
|

唔同我去我唔會資助
happylife1210
|

1. 唔會 ...

我會資助佢去旅行當見識下個世界!我自己只可安排到一年同佢去一次旅行,所以如果佢夾到同學去我會俾錢佢去玩!
我阿囡上大學後都有做pt 賺錢但我要佢全數儲起,我仲俾緊零用錢同學費,我唔想同佢計較咁多,下下講錢唔係咁好,最主要我負擔到就得!
kitbebe
|
唔會比錢個女跟男朋友旅行
99dogdog
|
0q.cathy 發表於 18-11-16 14:40

yaya_c
|

1. 唔會 ...

唔會, 旅行唔係必需. 想去玩就要自己付出.
Poyau
|
睇情況
chingmon
|
吾會,吾係錢既問題
Charlotte_mom
|
我個女一星期返2個下午part time,仲有一場義工。月入$15xx。貪佢張reference咋
我寧願佢做份對將來有幫助嘅工,都唔想佢為賺快錢搵份高人工但無幫助嘅工
唯有養多佢幾年
KKKKit
|
1.唔會,叫佢自食其力
花仙子886
|

1. 唔會 ...

當然係1啦
木土土
|

1. 唔會 ...

若我贊同既行程,我資助大部分!

靚靚C9
|
0q.cathy 發表於 18-11-16 14:40

agree