全靠Facebook 可以睇清楚朋友

bbc2018
|

朋友A

在Facebook status 假學歷,話自己某外國出名大學畢業,其實連Long distance都未讀過。佢話自己吾小心click 上去,吾識delete, 幾年都無delete. 但其實佢電腦好叻的。

最近見到佢同朋友一齊慶祝生日的相。佢背後講這位朋友是非真是好誇,我吾識的。終於見到原來佢朋友好靚女,身材好,又後生。佢個仔又叻插入朋友A間神校小學,A個仔讀得一般。當初朋友A講到人地個仔不自量力,點知真是入咗,入咗又話千萬不要同班。猛咁講靚太性格幾衰,總之講到好差。
但居然可以一齊慶祝生日,朋友A可以咁假,佢朋友tag 佢。Facebook真是可以睇清朋友有幾假。

朋友B, 常常話為何地人還pose Facebook, 食野,旅行有乜好pose. 但轉頭自己又pose, 還要50歳影du 嘴相。旅行1個商務位就話全家坐。還要串人長途機坐經濟好淒凉,但其實佢自己長途機都是坐經濟。商務是佢肥老公坐。

你地有没有朋友被自己Facebook 出賣!

aliensss2008
|
道人是非者 便是是非人
Bk 也出賣了你呢
終極熊貓
|
bbc2018 發表於 18-11-16 14:20
朋友A

在Facebook status 假學歷,話自己某外國出名大學畢業,其實連Long distance都未讀過。佢話自己吾小 ...

「post」~

回問題,無~
櫻花bb
|

人地鍾意自high post 自己 fb姐,其實都對你冇咩影響,無需上心

wcpcelia    發表於 18-11-17 16:18
crystal媽咪
|
朋友A

在Facebook status 假學歷,話自己某外國出名大學畢業,其實連Long distance都未讀過。佢話自己吾小 ...

內容咁熟嘅 之前有個post又係類似咁樣

識人冇讀大學,但寫自己畢業於乜嘢大學同埋喺邊度做嘢。
zaza0427
|
我一般吾系好理呢D,睇左就算。
港式奶茶
|
crystal媽咪 發表於 18-11-16 14:24

識人冇讀大學,但寫自己畢業於 ...

我都有印象學歷嗰段以前睇過
Yibu
|
A應該係自卑啦
crystal媽咪
|
港式奶茶 發表於 18-11-16 14:26
我都有印象學歷嗰段以前睇過

我都記得係,我初頭以為係舊post post上嚟。睇下原來係幾分鐘之前
Vinccy
|
zaza0427 發表於 18-11-16 14:25
我一般吾系好理呢D,睇左就算。

X2
emt1314
|
誰人背後不說人, 誰人背後無人說

Facebook是用嚟晒的, 要認清一個朋友, 要靠喜慶擺酒, 患難扶持.
bbc2018
|
aliensss2008 發表於 18-11-16 14:22
道人是非者 便是是非人
Bk 也出賣了你呢

原來吾可以講case, 我見BK 吾少都是人地case, 好似伯娘,侄子那單,咁多人熱烈響應

c.vieri
|
好似曾相識嘅post
puresthell
|
朋友A

我坐商務位都唔敢同人講,費事以為我曬命
其實一個人人品係點,身邊朋友會知,唔使做甘多戲比人睇
aliensss2008
|
bbc2018 發表於 18-11-16 14:36
原來吾可以講case, 我見BK 吾少都是人地case, 好似伯娘,侄子那單,咁多人熱烈響應

無唔可以呀
正如你朋友都可以post 上fb
但你都會係背後講佢一樣啦
無話可說
|
唔夠歲都可以開戶啦,咩都作大有咩問題?
good_pig
|
crystal媽咪 發表於 18-11-16 14:24

識人冇讀大學,但寫自己畢業於 ...

好似上個月見過咁
vivibabyvivi
|
emt1314 發表於 18-11-16 14:34
誰人背後不說人, 誰人背後無人說

Facebook是用嚟晒的, 要認清一個朋友, 要靠喜慶擺酒, 患難扶持. ...

唔同意你呢句話,我之前喺一間公司做野,從來唔講人是非,點知啲人都喺我背後瘋狂講我

你唔講是非,是非都會找上你呀!
uhtcl2006    發表於 18-11-16 16:07
crystal媽咪
|
good_pig 發表於 18-11-16 14:53
好似上個月見過咁

唔記得幾時睇過。不過內容八九成似,但係我嘅回覆就一樣
vivibabyvivi
|
bbc2018 發表於 18-11-16 14:36

BK標準丫嘛

不過唔洗咁上心啦,當係睇清一個人囉,以後疏遠佢