0-6個月

跳至

首頁

尾頁

民房

我是對孖胎媽媽,孖仔10月尾出世,同老公拍拖3年,結婚兩年,到最近發現老公出面有另一個女人,更悲哀的是外面嘅小三都大左肚,老公不斷道歉,話會叫個女人落左去,我都係為人父母,唔通真係叫個女人落咗去好?我唔知可以點做,個女人不停打嚟騷擾我,我照顧一對孖b已經好大壓力, 又唔敢比屋企人知,每日不停喊,陪月叫我去睇心理醫生,我知我有時會嚇親bb,咁我可以點?

子爵府

回覆樓主:

關於小3問題不如你過隔離板問下,嗰度好多jm有類似情況,現階段先照顧好自己同bb先,之後再諗清楚

民房

回覆 pigpiglamlam 的帖子

唔好意思我唔知邊度版邊版,我而家只想照顧好對小朋友,唔知係咪情緒影響一直都唔夠人奶,99又話我d奶臭,會食壞個對孫仔,個陪月都叫我餵奶粉,但bb group d媽媽個個都話自己好多奶

子爵府

anna1031mama 發表於 18-11-16 14:38

唔好意思我唔知邊度版邊版,我而家只想照顧好對小朋友,唔知係咪情緒影響一直都 ...

版面左手邊揀[由家出發],再右手邊揀[夫妻情感]就得。如果我係你,離婚就一定,唔會有商量餘地,問題係你有冇能力照顧好對小朋友,同埋住屋方面點樣,鋪好後路就快d放生自己重新開始。
99真係唔使理佢,佢飲過你d奶咩?點知係臭?孖b唔夠奶都正常,有幾多餵幾多,唔夠就補奶粉,唔使同其他人比較,加油呀媽媽!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我可能比較自私,我會叫個小三落佢

複式洋房

如果我係你我都會吖小三落左佢,趁個老婆大肚出去搞3搞4 ,真係好賤男呀

別墅

anna1031mama 發表於 18-11-16 14:38

唔好意思我唔知邊度版邊版,我而家只想照顧好對小朋友,唔知係咪情緒影響一直都 ...

我都係孖仔媽,照顧孖仔真係好辛苦。你唔好比咁大壓力自己,我都唔夠奶架,要補奶粉。都知有啲孖b媽多奶到飲唔晒,但唔洗比較,自己盡力就得。

同老公既野,暫時唔好理住,最緊要係兩個仔同自己呀! 坐月好緊要,唔好整壞自己身體,最後自己辛苦。奶奶就更加唔好理佢啦,叫佢管下自己個仔先啦!

侯爵府

回覆 anna1031mama 的帖子

我一直都係窮媽媽, 食咩都增加唔到奶量, 咁咪半人奶, 半奶粉, 你咁大壓力反而會更少奶, 唔好理人地多唔多奶, 都唔係好關自己事, 餵奶粉的BB 都可以一樣健健康康

複式洋房

回覆 anna1031mama 的帖子

我都會成日唔開心,多啲上黎傾下計,老公嘅野唔好理住

禁止訪問

大宅

如果你選擇原諒你老公,就叫小三落咗佢,不要仁慈,不然後患無窮。

複式洋房

如果比個小三生左出黎,第時有咩佢都攞個bb黎大你老公仲大件事

大宅

回覆樓主:

首先,照顧好自己,唔夠奶就比奶粉,總之餵飽BB先。
小三個B…就算佢有無BB,你老公都係出軌,你會唔會原諒佢?當無事發生先?再講,呢個係大人嘅錯,唔關小朋友事。正如,你要好好照顧自己,照顧好自己對孖仔。人哋個B...唔好理。

**同你老公講,叫佢唔好再比小三騷擾你,佢自己啲蘇州屎自己搞返掂!

大宅

唔合格係個男人,絕對唔係你唔夠奶咪餵奶粉 唔好同人比較 你已經做得好好 唔好再自責

別墅

回覆樓主

加油啊
最緊要係自己同bb
唔好咁大壓力
照顧孖b已經超勁

複式洋房

anna1031mama 發表於 18-11-16 14:24
我是對孖胎媽媽,孖仔10月尾出世,同老公拍拖3年,結婚兩年,到最近發現老公出面有另一個女人,更悲哀的是 ...

佢話叫個女人落bb, 可能係氹住你先

複式洋房

呢個男人唔要都擺喇,但係真係要照顧好自己同bb,孖胎仲要難凑啲,一定唔好比呢啲事影響到你

複式洋房

糕糕媽媽 發表於 18-11-17 02:54
佢話叫個女人落bb, 可能係氹住你先

我都係咁諗

換著係我,我一定會同佢離婚
不過大前提係自己已經對呢個男人死心
又或者信佢之後會好好咁照顧小朋友

孖B又好多野要兼顧
樓主有無人幫手?

大宅

加油呀!你不是不合格的媽媽 (emoji)
你老公真係好過份,
但你仲有兩個小天使...
佢地好需要你,你要振作呀!

別墅

媽咪既然講出黎就肯面對心態係抵讚!99點解咁講嘢?BB係自己嘅想喂人奶就喂,唔夠亦不要勉強可以再補奶粉。孖B本已夠辛苦為何仲要聽人地講乜?唔好理關距鬼事有本事距喂!
至於小三,叫老公自己解決你只要結果,過程你話我唔想知亦唔想理,你需要休息唔好再叫小三騷擾你!同兄弟姊妹或密友講要抒發出情緒,同時亦要老公知道你唔係柔弱嘅!陀B生B咁辛苦都過佐去仲有咩係過唔倒?

首頁

尾頁

跳至