自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ChanBi 發表於 18-11-16 18:25
回覆 catfitfit 的帖子

邊度講有家嘈屋閉?

你係25樓講,唔單止係哩D事,係"日日新鮮"……所以合理地推算每日大大小小煩鎖事,家嘈屋閉
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

食左冇病就得啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有幾多人鍾意俾人聽伴侶咁數自己個阿媽...

一係同99 見少d, 一係隻眼開隻眼閉就算.

珍珠宮

回覆樓主:

住得近邊個話一定要成日見
我99就係做架兩既人
所以我請工人禁止成日見
一星期見一次
even佢anytime都超得閒超想見我仔
但我仔非佢既玩具
教壞個仔邊個賠先
做ftm更加可以有主導權
無需向老公呻
總之唔去食飯或一星期俾老公帶個仔去見嫲嫲咪得囉

伯爵府

BK Milk勳章

我都是同一個情況,住同一個屋苑。天天一起食飯,早上都要過來同BB玩。我明情況是我無法改變的,我唯有改變我自己啦。等BB返學我就出去透氣

珍珠宮

ChanBi 發表於 18-11-16 16:57
回覆 mandy952 的帖子

我諗有時都唔係因為件事大小,只係想同老公傾下偈,搵人支持下
將心比己, 如果老公日日同老婆呻外母D事, 仲要只係咁小事, 老婆都會覺得煩,
男人係娶老婆, 唔係娶多個老媽子

wcpcelia    發表於 18-11-17 13:47

珍珠宮

ChanBi 發表於 18-11-16 15:56
朋友自從有咗細妹之後就轉做ftm,以往哥哥都係99湊開,因為老人家都係偏放任,接手果陣都花左好多時間調節個仔 ...

同我金6一樣,時運高聽唔到,佢成日都系咁,不過諗下,又冇可能同你一起講阿媽不是,
我既方法起碼要比99感受到倒你股殺氣同不滿⋯

寶石宮

回覆樓主:

唔啱就少啲見,同老公邊有用

伯爵府

回覆樓主:

我係會,老公唔理嘅話,會擺低一句((我會自己搞掂,因為你唔理)),然後會單刀直入,同99講自己要求,叫佢唔好咁樣教小朋友,如果唔滿意,一星期見一陣就算,唔好周圍去。免得又有狀況。

侯爵府

hiragana 發表於 18-11-16 22:58
食左冇病就得啦

啱㗎。咁出事點計?我聽過有99講「咁我負責咯」點負?
入院費用佢付叫負?
定係佢代小朋友友食藥叫負?而小朋友會好返?
佢代小朋友俾人抽血?
代小朋友屙到虛脫?
代個媽心如刀割?

水晶宮

其實樓主朋友嘅問題,以我經驗,我會知會我老公我嘅不滿,但我唔會同99講,我會直接教小朋友,一次唔聽講一百次!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

根本最好既方法就係自己糾正奶奶,冇其他辦法,呢個世界你可選做好人好新抱,咁你咪自己谷住囉,但你又唔想忍,點解唔直接講?講,都係兩可能,奶奶知你堅持而讓步,另一可能,奶奶唔開心你唔同意,咁又點?咪一於見少d囉。唔同住都唔敢開聲,怕咩?咁大個人連阿媽都做埋,唔好驚開口做衰人,自己覺得正確就要堅持

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

朋友自從有咗細妹之後就轉做ftm,以往哥哥都係99湊開,因為老人家都係偏放任,接手果陣都花左好多時間調節個仔 ...

做男人最怕返到屋企,聽個老婆呻呢啲,夫妻感情會淡得好快,所以自己解決吧!

男爵府

超級特務 發表於 18-11-16 17:13
上一代衞生習慣好難改變,我99都係咁。
反正唔係一齊住,唔使拗呢d嘢。
見到既就叫個仔唔好食,見唔到當冇 ...

agree

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

ccw1830 發表於 18-11-16 00:45
老實講,講到教小朋友,我咩人都無面比。個案中,食物跌左落地,99話拍下就食得,我會面住個仔同99面,更正番成件 ...

無錯,最討厭教緊小朋友時有人做架量,講極都唔聽,依家咪比c6禁入我家門囉,自己攞嚟!

水晶宮

ccw1830 發表於 18-11-16 16:45
老實講,講到教小朋友,我咩人都無面比。個案中,食物跌左落地,99話拍下就食得,我會面住個仔同99面,更正番成件 ...
同意,我做法同你類似。預左成日比人當醜人。但為 了仔女沒計。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

bosch 發表於 18-11-16 23:04
有幾多人鍾意俾人聽伴侶咁數自己個阿媽...

一係同99 見少d, 一係隻眼開隻眼閉就算. ...

Agree, 如果我不停數男家親戚,我老公都會唔啋我,繼而好討厭我

大宅

mocha_y 發表於 18-11-16 19:20
住得近,都唔喺日日要嚟,唔開門。

係佢日日要返99度食飯

子爵府

轉做ftm其實自己都要調節

首頁

尾頁

跳至