自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆 超級特務 的帖子

唔係不滿,係朋友自己放棄左工作自己湊返,發現接手好多野要適應,
唔好話同99啦,唔同人都有唔同教法,
只係又會成日見,同99意見有分歧,需要處理同應付啫

別墅

回覆 pandacsl 的帖子

應該係3,4歲左右,我都覺得朋友好厲害,做ftm已經唔簡單,仲要拆彈

侯爵府

ChanBi 發表於 18-11-16 15:56
朋友自從有咗細妹之後就轉做ftm,以往哥哥都係99湊開,因為老人家都係偏放任,接手果陣都花左好多時間調節個仔 ...

其實真係好少事,以前自己細個都係咁跌落地照食,叫佢同99好好溝通下

翡翠宮

超級特務 發表於 18-11-16 16:16
呀嬤湊咁耐都冇事冇幹,突然又咁多不滿?
我係個老公直情唔想聽呢d芝麻綠豆事
...

agree.男人吾鐘意聽佢仍为芝麻綠豆小事,老婆公司事非。好多时覺得要个老公黎仲乜 不肯亦不顾聽老婆呻!

別墅

回覆 chengcheung 的帖子

唔係淨係呢件事,係日日新鮮 hahaa

象牙宮

回覆樓主:

唯有自己湊囉!所以成日話,老人家好識湊先好比佢湊,唔識湊求其既係盞搞

別墅

回覆 mandy952 的帖子

我諗有時都唔係因為件事大小,只係想同老公傾下偈,搵人支持下
ftm辛苦一日,下下都打怪獸噤,唔係要老公處理d咩,但都想有人呻下咖...

伯爵府

回覆樓主

FTM 你朋友自己湊番不行嗎?去嫲嫲果度只係玩下傾下計,唔好再係咁同佢c6 呻啦,好煩啊,件事又唔會解決到。

寶石宮

2023年兔年勳章

ChanBi 發表於 18-11-16 16:05
回覆 vivibabyvivi 的帖子

有時男方就慣性覺得好少事,但湊落其實都有影響,

男方都係嫲嫲咁湊大 唔會覺有問題

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢d野要靠自己。過來人身分,我可以肯定話你知問題天天都多、日日都會發生。無得咁理想,又唔想做衰人,又想爭取
尤其阿媽教仔,長老做架兩,大忌!我真係當住兩老叫個仔企定、我罰緊你邊個話走得。兩老俾我train到時運高咩都睇唔到聽唔到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

做呀媽要恩威並重,小朋友覺得邊個重要d就聽邊個話多d

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ChanBi 發表於 18-11-16 16:49
回覆 超級特務 的帖子

唔係不滿,係朋友自己放棄左工作自己湊返,發現接手好多野要適應,

唔會成日見,根本唔使處理。
自己跟返,就執返正自己果套。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

ngwong2 發表於 18-11-16 16:52
agree.男人吾鐘意聽佢仍为芝麻綠豆小事,老婆公司事非。好多时覺得要个老公黎仲乜 不 ...

我係女人都唔鍾意。
老公可以愛黎搵錢洩慾
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

教2個細路之餘, 教埋阿嫲!! 當然你教嘅時候都要有權威有理據, 否則阿嫲一野插口埋黎, 你就收皮, 小朋友睇在眼裏, 阿媽都係廢嘅, 阿嫲先係權威個個, 咁你以後就難教佢地, 有咩野佢地搵阿嫲撐腰!!

水晶宮

回覆樓主:

真係芝麻綠豆的小事!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ChanBi 發表於 18-11-16 16:57
回覆 mandy952 的帖子

我諗有時都唔係因為件事大小,只係想同老公傾下偈,搵人支持下

咁做FTM既又有冇體諒下老公,一個人擔起成頭家,千斤壓力,返黎仲要聽你呻個仔跌啲野落地食唔食?真係你唔煩佢都厭啦。老公唔理已係一個警號,再嘈小心會出事呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然自己湊, 搵D借口少見D LA!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ngwong2 發表於 18-11-16 16:52
agree.男人吾鐘意聽佢仍为芝麻綠豆小事,老婆公司事非。好多时覺得要个老公黎仲乜 不 ...

出軌嗰啲咪咁黎架囉,啲小三會唔會日日對住個男人碎碎念丫

別墅

回覆 bubu7 的帖子

依家係自己湊返呀,但住得近,成日會見

琥珀宮

vivibabyvivi 發表於 18-11-16 17:10
咁做FTM既又有冇體諒下老公,一個人擔起成頭家,千斤壓力,返黎仲要聽你呻個仔跌啲野落地食唔食?真係你唔 ...

上一代衞生習慣好難改變,我99都係咁。
反正唔係一齊住,唔使拗呢d嘢。
見到既就叫個仔唔好食,見唔到當冇事發生。
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁
12345...6

尾頁

跳至