請問大家懷孕8weeks時 胎長有幾多?

YWLL
|
剛照左照聲波 胎長者CRL得1.4cm 係米太細啦
Carmen8080
|
YWLL 發表於 18-11-16 16:01

係咁上下size
wcbbbbbb
|

應該正常,我嗰時1.65cm
YWLL
|
wcbbbbbb 發表於 18-11-16 16:04
應該正常,我嗰時1.65cm

因為我第一胎又係size細小小
然後愈細愈多(emoji)果然一出世勁細粒
所以呢胎我比較緊張
cookingbaby
|
咁你照完個陣醫生有無同你講話細呀?
YWLL
|
cookingbaby 發表於 18-11-16 16:49
咁你照完個陣醫生有無同你講話細呀?

佢又話正常 但我上網見到有個表話8weeks的話應該要有1.88 我先1.4
cookingbaby
|
回覆 YWLL 的帖子

畢竟仲係醫生比較專業d,都係相信醫生喇,唔好咁擔心。
Albee.Ng
|
我7WEEK5DAY 果陣得1.39CBM, 不過醫生果陣冇講啲咩 , 所以我都冇上網睇話幾多先正常!
mint2014
|
7w5 時1.5cm
YWLL
|
mint2014 發表於 18-11-16 19:56
7w5 時1.5cm

甘我好似細左d甘波
Mandykitma
|

我上星期照左4mm。8週。五樂觀。27號要再照
YWLL
|
Mandykitma 發表於 18-11-16 20:57
我上星期照左4mm。8週。五樂觀。27號要再照

無事既,上兩星期去照 醫生同我講咩都照五到 嚇到我鼻哥窿都無埋肉甘濟 然後隔左兩星期照 終於睇到
Mandykitma
|
YWLL 發表於 18-11-16 23:19
無事既,上兩星期去照 醫生同我講咩都照五到 嚇到我鼻哥窿都無埋肉甘濟 然後隔左兩星期照 終於睇到
...

咁恐怖(emoji)六週應該都照到架
我都幾擔心。 我同老公四年無避孕。難得有b。五想無
YWLL
|
Mandykitma 發表於 18-11-16 23:29
咁恐怖(emoji)六週應該都照到架
我都幾擔心。 我同老公四年無避孕。難得有b。五想無
...

者你地一直想生bb既?
Mandykitma
|
YWLL 發表於 18-11-16 23:29
者你地一直想生bb既?

系阿。
chanlazy
|
我剛7週 0.73 都係細 放心吧 慢慢追 過多排啊b就真正吸你營養
wcbbbbbb
|
YWLL 發表於 18-11-16 16:05
因為我第一胎又係size細小小
然後愈細愈多(emoji)果然一出世勁細粒
所以呢胎我比較緊張

唔駛咁擔心,後期追返
我個B 14week嘅時候偏細添
到18week佢嘅體重得16week咁重
到20week佢變返中size
30week係中大碼
但係而家32week佢變咗大碼B,有成4.6磅,我嫌佢太肥要幫佢減下肥

我無特別補,不過就每日食一隻烚蛋長胎

wcbbbbbb
|
YWLL 發表於 18-11-16 16:51
佢又話正常 但我上網見到有個表話8weeks的話應該要有1.88 我先1.4

280days個app話1-2cm
所以within呢個range 都係正常,唔駛太擔心:)
freshrose
|
我8w 時CRL 2.56
YWLL
|
wcbbbbbb 發表於 18-11-17 14:32
280days個app話1-2cm
所以within呢個range 都係正常,唔駛太擔心:)

謝謝你