自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

panyeung 發表於 18-11-16 17:42
你天真地認為只有大陸係咁?

正想講!

珍珠宮

泡泡公主 發表於 18-11-16 17:38
內地一名經常旅居飯店的網民,花費兩個月時間搜集中國各五星級酒店的清潔片段,爆出多間知名飯店衛生情況惡 ...

全球酒店都有可能⋯⋯

大宅

Joey8 發表於 18-11-16 17:45
我覺得日本唔會

為什麼不會,人係感情去做事,當佢工作上唔開心,工作 黑板 ,人工唔高,上司 刁難 ,見人咁嘆,會 討厭富人,表面在人配合做得好好,背後就……

這些做左又冇人知

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我覺得日本唔會

講下好喇!

cissie    發表於 18-11-16 18:59

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我覺得日本唔會

咪一鬼樣
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

內地一名經常旅居飯店的網民,花費兩個月時間搜集中國各五星級酒店的清潔片段,爆出多間知名飯店衛生情況惡 ...
總會有的人士甘講喇中國人食糞成長,你又信呀?

珍珠宮

asa2012 發表於 18-11-16 17:48
好難講,現在有好多外勞在日本酒店打工的

日本出名排外, 比外人用既野好難講!

朋友做過本港酒店5星個隻, 都係一條布走天涯, 方便快先係重點,眼不見咪乾淨,全世界都係

子爵府

咁你以后住所有酒店,請自備床單,枕頭,及歺具,所有酒店包括香港美國及歐洲都吾會有絕對清潔。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

lambxx 發表於 18-11-16 18:03

會。。,我朋友做酒店house keeping...講過好多case我聽

咁恐佈

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

唔止大陸會係咁喎

用戶要求終止服務

立刻俾啲細路睇,等佢哋唔好成日恨住酒店

伯爵府

點解只信中國會,其他國家唔會,天下烏鴉一樣黑。

公爵府

回覆樓主:

全世界都係咁 ,所以從來唔用酒店d野

伯爵府

大陸食野飲野都係

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

香港個d都差唔多,聽過用客既衫抹,亦聽過一條毛巾抹晒成個浴室,包括埋個廁所板
因為香港個d係斷job計,所以d人勁快就整好一間房,唔會同你慢慢攪

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一布通行

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

分分鐘屋企個工人已經係。 bun, 印一樣, 抹地布抹碗。

我以前表妹個bun, 揾條舊底褲同佢抹屋。

男爵府

大陸就固然,歐洲都咁上下,住過間巴黎5星,一入去已經覺得唔乾淨,住一晚皮膚敏感起紅疹

男爵府

回覆樓主:

系香港人心中,除咗大陸,度度屎都香D

寶石宮

2023年兔年勳章

HoshiSora 發表於 18-11-16 18:15
全球酒店都有可能⋯⋯

天下烏鴉一樣黑

首頁
12345...8

尾頁

跳至