初生22日大既bb 你地食緊幾多安奶呀?

Ming1818
|
我呀女食緊2-3安一餐
一日最少8餐
3-4個鐘一餐

LHKChow
|
我BB 25日,都係兩至三安一餐
每日大概6-7餐左右!

所以我BB係咪食得算少?
Ming1818
|
LHKChow 發表於 18-11-16 19:06
我BB 25日,都係兩至三安一餐
每日大概6-7餐左右!

有6-7餐都唔少 正常既(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
asamantha
|
我女果時2安,1日11-12次 ,我同老公陣亡
Wingwing1223
|
Ming1818 發表於 18-11-16 18:59
我呀女食緊2-3安一餐
一日最少8餐
3-4個鐘一餐

我個仔17日大食緊3安半
我仲諗住加到4安
睇黎3安半都差唔多。。。
coeyching
|
我呀女食緊2-3安一餐
一日最少8餐
3-4個鐘一餐

Me too
Ming1818
|
asamantha 發表於 18-11-16 19:47

我地前排食1-2安就係咁啦 真係攞你命三千
Ming1818
|
Wingwing1223 發表於 18-11-16 20:41
我個仔17日大食緊3安半
我仲諗住加到4安
睇黎3安半都差唔多。。。

好叻叻豬(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 一定好快肥嘟嘟
chu_chu_zone
|
我呀女食緊2-3安一餐
一日最少8餐
3-4個鐘一餐

我個女24日大, 一餐3安 (90-100ml),一日6餐左右。
出院嗰陣時姑娘話佢滿月要飲到150ml㗎啦。我真係唔知点追。
Ming1818
|
chu_chu_zone 發表於 18-11-16 23:12
我個女24日大, 一餐3安 (90-100ml),一日6餐左右。
出院嗰陣時姑娘話佢滿月要飲到150ml㗎啦。我真係唔知 ...

Relax .. 囡囡有增磅 係生長線度正常就得啦 (emoji)
Happylau007
|
我個女26日 有時食70至90ml,呢個星期愈食愈少,有時30至50ml, 一日8餐度, vv 正常 但便便1日得1 篤, 有時2,3日先得1篤。 想問下你地既BB係咪每日都有便便
chu_chu_zone
|
Happylau007 發表於 18-11-17 01:37
我個女26日 有時食70至90ml,呢個星期愈食愈少,有時30至50ml, 一日8餐度, vv 正常 但便便1日得1 篤, 有 ...

我奶粉+人奶,佢一日都幾次便便架。
之前啲post話全人奶就少啲便便
Happylau007
|
chu_chu_zone 發表於 18-11-17 02:02
我奶粉+人奶,佢一日都幾次便便架。
之前啲post話全人奶就少啲便便

我個BB係半人奶,半奶粉
Ming1818
|
Happylau007 發表於 18-11-17 01:37
我個女26日 有時食70至90ml,呢個星期愈食愈少,有時30至50ml, 一日8餐度, vv 正常 但便便1日得1 篤, 有 ...

我全奶粉bb
有比水飲 日顯有便便 一日兩次 黃色糊狀
試過唔比水真係便秘谷左4日 (emoji) 陰公
Pandang
|
我呀女食緊2-3安一餐
一日最少8餐
3-4個鐘一餐

有時3安又時4安,不過我諗因為前奶多,佢唔夠飽(我泵出黎)
題外話, 你bb琴日day22?
freshrose
|
我仔果時飲4安,仲要兩個半鐘飲一次
Daisywong313
|
果陣飲4安,5-6餐
hamsterma
|
asamantha 發表於 18-11-16 19:47

哇哇,一日11-12次咁多?
Ming1818
|
freshrose 發表於 18-11-17 14:17
我仔果時飲4安,仲要兩個半鐘飲一次

嘩 !吸收得咁好
係咪男仔食量勁d呢(emoji)
Ming1818
|
Pandang 發表於 18-11-17 12:24
有時3安又時4安,不過我諗因為前奶多,佢唔夠飽(我泵出黎)
題外話, 你bb琴日day22?
...

係呀 ~^_^~ 女仔黎
如果你前奶多 不如試下先將前奶泵出黎for bb 滋潤皮膚用 淨係留後奶比bb食 睇下佢會唔會飽d
呢個方法係健康院姑娘教我妹既 因為個時我姨生女又係食唔飽 你可以試下