有什麼小朋友理財書推介

1mocha
|
大家有什麼推介?

我介紹呢二本比大家。好啱睇。 夠貼地。 合香港情況。
想買埋比青少年睇嗰本。 唔知大家知唔知係邊度買?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Sumyeema1
|
1mocha 發表於 18-11-16 19:48
大家有什麼推介?

窮爸爸富爸爸。
|
大家有什麼推介?

學校派
wcpcelia    發表於 18-11-17 15:27
Poyau
|
謝謝推介
1mocha
|
062004 發表於 18-11-16 20:28
學校派

中學有得派?
333s
|
大家有什麼推介?

香港公開大學: 自在人生自學計劃最新消息 - Ouhk
www.ouhk.edu.hk/wcsprd/Satellite?c=C_LIPACE&cid...d=Touch...

2018年11月7日 - 自在人生自學計劃」2018年11月學期課程資料 ... [CBMP1083CT 親子理財] ... 本院將舉行「自在人生自學計劃」課程簡介會,為公眾人士介紹課程 ...

|
1mocha 發表於 18-11-16 21:48
中學有得派?

小學派,唔記得小三定小四時有人去學校講talk時派。
1mocha
|
062004 發表於 18-11-16 23:52

小學派,唔記得小三定小四時有人去學校講talk時派。

派我張相的二本?

但我想找這本。
http://app1.hkicpa.org.hk/correspondence/MayMoon/Rescues-World-Economy/index.html#15
1mocha
|
333s 發表於 18-11-16 23:14
香港公開大學: 自在人生自學計劃最新消息 - Ouhk
www.ouhk.edu.hk/wcsprd/Satellite?c=C_LIPACE&cid...d= ...

謝謝你。 我自己就唔讀。
但想找書比小朋友自己睇。
青春期,比佢自己睇易教d.