你哋有冇搽唇膏架?

cheers_iris
|
成日見人哋查到個嘴好靚,但當自己查嗰陣時就覺得又紅又怪, 點樣先可以揀到一個適合自己嘅唇膏?
crystal媽咪
|
cheers_iris 發表於 18-11-16 21:09
成日見人哋查到個嘴好靚,但當自己查嗰陣時就覺得又紅又怪, 點樣先可以揀到一個適合自己嘅唇膏?
...

冇搽唇膏好多年喇
Lotharingien
|
就咁搽好怪 點都薄薄上層粉底係塊面 會自然啲
pansy888hk
|
cheers_iris 發表於 18-11-16 21:09
...

我就一向都有查唇膏, 如果你怕太怪.........可以先選D比較自然色水 (例如豆沙紅),唔好太SHARP果D會好D,看起來又精神又美...........以下的顏色是否唔錯??

mocha20150323
|
如果平時出街,我只會搽有色潤唇膏。
wcpcelia    發表於 18-11-17 10:56
good_pig
|
我有etude 變色唇膏都good
Smallraindrop
|
pansy888hk 發表於 18-11-17 00:00
我就一向都有查唇膏, 如果你怕太怪.........可以先選D比較自然色水 (例如豆沙紅),唔好太SHARP果D ...

幾靚喎,咩牌子呀?同色號
Lorican
|
有搽 好多色
呢排好鍾意Bobbi brown嗰支保濕修護唇膏
仲有兩支啞色都好鍾意!
weiwei6686
|
唇膏要試上咀先知岩唔岩自己
babymama07    發表於 18-11-28 11:30
she007
|
佳麗寶幾好,又潤色又唔會死實實
ic34
|
有呀,唔揸好似屎人咁無血色
pansy888hk
|
Smallraindrop 發表於 18-11-17 00:11
幾靚喎,咩牌子呀?同色號

OH~~SORRY我只是在GOOGLE中SEARCH豆沙紅色咁咋..........我主要是推介隻色水比你看........HEHE
,不過呢隻有DD桃紅色的潤唇膏都唔錯,我有用開啊,幾潤又淺淺地色,你看中意嗎?好像廿零三十元左右,好多地方都有得賣~

cinda72.
|
pansy888hk 發表於 18-11-17 01:30
OH~~SORRY我只是在GOOGLE中SEARCH豆沙紅色咁咋..........我主要是推介隻色水比你看........HEHE:ha ...

豆沙紅
穩陣冇得輸
pansy888hk    發表於 18-11-17 19:56
m--m
|
如果淨揸唇膏,揀自然淡淡哋有光澤嘅最好,
好似opera glass呢隻超正,
https://www.opera-net.jp/sheerlipcolor/
crycrypigpig
|
m--m 發表於 18-11-17 02:03
如果淨揸唇膏,揀自然淡淡哋有光澤嘅最好,
好似opera glass呢隻超正,
https://www.opera-net.jp/sheerlipcol ...

請問呢款opera glass邊度有得買?
莎莎冇見過呢d色喎
m--m
|
crycrypigpig 發表於 18-11-17 02:22
請問呢款opera glass邊度有得買?
莎莎冇見過呢d色喎

我諗住比個例子大家睇吓咋,glass要日本先買到,如果你去,強烈推薦你買
莎莎果隻我本身唔化妝,揸出嚟覺得有D誇張.
glass嘅缺點係好快用晒,同埋要常補,
但揸出嚟連亨利都讚自然,影相仲好好睇~

crycrypigpig
|
m--m 發表於 18-11-17 02:40
我諗住比個例子大家睇吓咋,glass要日本先買到,如果你去,強烈推薦你買
莎莎果隻我本身唔化妝,揸出嚟 ...

唔該你呀,opera glass望落顏色真係好吸引同自然,可惜在日本先買到。如果有機會去日本旅行我一定要去睇下先
m--m
|
crycrypigpig 發表於 18-11-17 02:49
唔該你呀,opera glass望落顏色真係好吸引同自然,可惜在日本先買到。如果有機會去日本旅行我一定要去睇下 ...
多謝你唔該我
PCCW2319
|
cinda72. 發表於 18-11-17 01:32
豆沙紅
穩陣冇得輸

我大部份 都係豆沙紅
zoe_fung
|
請問點揀顏色先岩