準備入伍保養方法

issactmaria
|
本身後生時暗瘡底皮膚麻麻及瘦底,見很多過5x的明星又乾又瘦,所以都好想增肥,奈何永遠都保持105上下,肥唔起!
這兩年多吃supplement, 多喝水,少飲凍嘢。另外,努力改善乾旱髮質,最近終於略見成效。由於斑多,這半年開始積極打斑改善膚質,雖然未完全減退,但已比做之前改善咗7-8乘。
由於在職,好忙有壓力,加上仍要處理反叛期的阿仔,所以未能時刻保持心境開朗,亦未能定起心肝做運動!這点實際環境影响,比較難短期改善,但我亦認同係重要的!
issactmaria
|
唔想做任何注入式醫美,因為見到很多明星過了5x又硬又膠,而我覺得人老是必然階段,只不過只想延遲衰老,老也要老得健康、優雅及有神采!
大家有甚麼心得!
ckhidy
|
issactmaria 發表於 18-11-17 07:21
唔想做任何注入式醫美,因為見到很多明星過了5x又硬又膠,而我覺得人老是必然階段,只不過只想延遲衰老,老 ...

而家下下都醫美又hifu又打針,好多後生女塊面都好膠好核突.....一望就知打左野整容樣,最慘係整開要keep住整,愈整愈像Michael Jackson ,所以我平時會勤力係屋企做靚機,慳$又慳時間,又唔駛去美容院被人hardsell, 我用LPG部家用m6機做面緊緻提升效果好好,其他美容機無得比,部機係美容院機技術,除左做面仲可做埋瘦身firming功能,介紹比朋友都話好好用,可以去佢地專櫃試左效果先

issactmaria
|
ckhidy 發表於 18-11-17 09:26

而家下下都醫美又hifu又打針,好多後生女塊面都好膠好核突. ...

我已有Beauty Bar, Dr Arrivo Zeus 及導出導入儀, 基本上都可做到緊緻提升功能,不過我就是盡量避開瘦面!不過,無可否認,要去斑收毛孔,打斑效果會明顯D,所以medical treatment 我會做,但唔會考慮注射療程!我好彩,我做那間打斑無hardsell, 所以做得無壓力!反而日常嘅普通facial 那間就會sell 吓,但我覺得她的產品又貴又唔見有特別功效,所以完哂package, 都未必再join, 寧願將彈藥放在打斑及自家多D用機做保養!

tracy_lui
|
樓主請問有冇食開collagen? 朋友食過呢隻覺得OK, 唔知成份點呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
issactmaria
|
tracy_lui 發表於 18-11-17 11:47
樓主請問有冇食開collagen? 朋友食過呢隻覺得OK, 唔知成份點呢?

我有食collagen, iherb買!
|
issactmaria 發表於 18-11-17 11:50
我有食collagen, iherb買!

有無試過白藜蘆醇?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
issactmaria
|
3308 發表於 18-11-17 11:58
有無試過白藜蘆醇?

飲緊另一隻杞子產品!之前上網search, 我記得成份有化學物質。
|
issactmaria 發表於 18-11-17 12:03
飲緊另一隻杞子產品!之前上網search, 我記得成份有化學物質。

https://kknews.cc/zh-hk/health/qyj2a4o.html
issactmaria
|
3308 發表於 18-11-17 12:21
https://kknews.cc/zh-hk/health/qyj2a4o.html

我就係講緊這隻!
issactmaria
|
issactmaria 發表於 18-11-17 12:23
我就係講緊這隻!

我有朋友飲了一排,因成份唔啱佢出現咗D反應停了!
|
issactmaria 發表於 18-11-17 12:23
我就係講緊這隻!

http://blog.teamwork385.com/?page_id=394
issactmaria
|
3308 發表於 18-11-17 12:29
http://blog.teamwork385.com/?page_id=394

謝謝推介,不過我唔啱!
issactmaria
|
除了睇人推介,我都會參考自己朋友真實體驗,多謝你落力推介!
ckhidy
|
issactmaria 發表於 18-11-17 11:07
我已有Beauty Bar, Dr Arrivo Zeus 及導出導入儀, 基本上都可做到緊緻提升功能,不過我就是盡量避開瘦面! ...

打班打完都有可能會再出返,班係好難解決嘅問題
我屋企都有家用rf,童顏機,導出導入機,不過呢啲機同呢部M6機真係冇得比,效果好到真係用上癮

issactmaria
|
ckhidy 發表於 18-11-17 21:04

打班打完都有可能會再出返,班係好難解決嘅問題

斑會否再出,視乎防囇功夫是否做足。今次我係打埋供營養給苛爾蒙斑的微絲血管,只要我平常keep住良好作息時間,定期清理肝毒,希望可keep住。不過,之後我可能會隔一大段長時間才打,當保養!
現在,亦硏究吓用精油按穴位!