自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係唔好意思 晨早放負
剛剛用車仔拖個圍欄出去比朋友,因為趕住返工,所以都行得幾快。

前方有位阿婆喺度頭巒巒周圍睇嘢,我喺佢身邊經過左之後,覺得有嘢敲左我圍欄一下。

我以為我吵左啲硬物 例如水塔 燈柱之類,所以咪回頭睇睇。

阿婆初時喺度口upup 講,睇人阿嗎乜乜乜。見我回頭望,即時破口大罵“睇人阿嗎,都唔睇人,死架你。”

我諗咗一諗, 覺得我真係冇撞到佢, 甚至乎我一啲都冇hi到佢 ,我預左足夠距離,除非佢撞過黎。我再望一望, 都好肯定係佢用把遮敲我個圍欄。

嬲左,阿婆 我行得快嚇親你啫,洗唔洗晨早流流叫我死啊?!係你冇睇到我,唔係我冇睇到你。

男爵府

Chickentailbun 發表於 18-11-17 09:47
真係唔好意思 晨早放負
剛剛用車仔拖個圍欄出去比朋友,因為趕住返工,所以都行得幾快。

可能你冇撞到佢,而係撞到佢把遮。嗰聲敲聲因此而來的。

公爵府

回覆樓主:

有冇撞到都好,覺得拖住車仔就唔好行咁快,好怕D人拖車仔飛住咁行,想避你都避唔切。

大宅

回覆樓主:

阿婆覺得你差少少撞到佢,所以要鬧你發洩一下

大宅

回覆樓主:

如果阿婆有上BK ,可能佢會話:我鬧咗你一句啫,駛唔駛晨早流流上網公審我呀!

珍珠宮

回覆樓主:

年紀大心血小,就算未被樓主撞到,都可能嚇咗一下。意外啫,大家都無心嘅!

wcpcelia    發表於 18-11-17 13:51

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我會唔理, 先講句唔好意思, 跟住繼續衝
有冇掂到佢真係唔知, 講左先冇蝕底

珍珠宮

Chickentailbun 發表於 18-11-17 09:47
真係唔好意思 晨早放負

阿婆見你拖住車仔行得咁快,心慌,⋯⋯鬧定先⋯⋯
亦可能碰到佢把傘⋯⋯
不過點都好,鬧幾句都算,但咒人真係唔好!

大宅

回覆樓主:

我真係行得快,但係我係連人帶車都經過左阿婆,先感覺到有嘢敲我個圍欄。

我唔係想公審阿婆 我只係冇引,又冇撞到你,你做乜話我?
同埋我真係預左兩呎距離遠,條路好闊,咁都嚇到阿婆我都有講唔好意思。

但係我都冇expect 晨早比人咁鬧。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

真係唔好意思 晨早放負

老人家骨頭脆,阿婆都係防患於未然啫,唔好嬲佢啦代佢向你say sorry~

其實你已經做得好好~

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

Chickentailbun 發表於 18-11-17 13:56
我真係行得快,但係我係連人帶車都經過左阿婆,先感覺到有嘢敲我個圍欄。

我唔係想公審阿婆 我只係冇引, ...

可能唔鍾意你過佢頭

珍珠宮

JessMama 發表於 18-11-17 12:49
如果阿婆有上BK ,可能佢會話:我鬧咗你一句啫,駛唔駛晨早流流上網公審我呀!
...

珍珠宮

JessMama 發表於 18-11-17 12:49
...

笑佐
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

HoshiSora 發表於 18-11-17 12:53
阿婆見你拖住車仔行得咁快,心慌,⋯⋯鬧定先⋯⋯
亦可能碰到佢把傘⋯⋯
不過點都好,鬧幾句都算,但咒人 ...

珍珠宮

tsung 發表於 18-11-17 16:37

男爵府

回覆樓主:

有d阿婆好惡㗎,要行遠d, 佢哋唔嚇得㗎

首頁

尾頁

跳至