分體冷氣出冰粒

wika
|
呢幾日一開冷氣就聽到滴滴答答好嘈,琴晚突然跌左幾塊冰粒出黎,請問搵師傅洗冷氣有用嗎?謝謝
bongbongpatty
|
無壞
我公司都一樣
洗左就無野太烏糟咋
揾番原廠洗la
ainnai
|
wika 發表於 18-11-17 09:56
呢幾日一開冷氣就聽到滴滴答答好嘈,琴晚突然跌左幾塊冰粒出黎,請問搵師傅洗冷氣有用嗎?謝謝
...

我之前都開post問過。最後換左機。good luck
wcpcelia    發表於 18-11-17 13:58
KK20010609
|
ainnai 發表於 18-11-17 11:25

那個label ?
wika
|
bongbongpatty 發表於 18-11-17 10:37
無壞
我公司都一樣
洗左就無野太烏糟咋

唔該晒!但因為係租屋,部冷氣唔係大牌子,所以搵師傅洗就算
wika
|
ainnai 發表於 18-11-17 11:25

即係最後整唔到?
gwash
|
整咗都好快會再有事,換部新的仲實際,我公司試過,最後都是買新機了事
wika
|
gwash 發表於 18-11-17 11:32
整咗都好快會再有事,換部新的仲實際,我公司試過,最後都是買新機了事
...

但係間屋係租 ,要業主換冷氣應該無可能
gwash
|
wika 發表於 18-11-17 11:34
但係間屋係租 ,要業主換冷氣應該無可能

一係就和業主商量一人一半買新機,一係你照買新機,但將來你不租要搬走,你就帶埋部新機走。

20150618bb
|
wika 發表於 18-11-17 09:56
...
因你係租屋所以長時間唔清洗塵網,拿出清洗應該會好
wika
|
20150618bb 發表於 18-11-17 11:39
因你係租屋所以長時間唔清洗塵網,拿出清洗應該會好

咁我試下搵師傅洗冷氣睇下有無用先,謝謝
20150618bb
|
wika 發表於 18-11-17 11:47
咁我試下搵師傅洗冷氣睇下有無用先,謝謝
先洗網..........唔使錢
小鈴鐺
|
結冰好大機會不夠雪種,
如果漏雪種速度不快,
補雪種就可以, 約800-1000
但如果漏得快, 就好快有會出事,
如果要CHECK機再加雪種,
(check下有咩問題, 邊度漏雪種)
就要成2000, 所以睇你部機用左幾耐,
去衡量換唔換新機.

(資料由安裝師傅提供)
小鈴鐺
|
租約上有無提供依部冷氣?
有就係業主負責,
你通知佢有問題, 佢搵師傅黎整.

wika
|
小鈴鐺 發表於 18-11-17 12:14
租約上有無提供依部冷氣?
有就係業主負責,
你通知佢有問題, 佢搵師傅黎整.

租約有呢部冷氣,但洗冷氣我負責,所以想試下洗完得唔得先,因為要等業主搵師傅會拖好耐