有冇旅行一次性用的大浴巾買的?那款好用?

M&A Mom
|
milktealai 發表於 18-11-17 11:42
大家加油,環保少少啦,乜都用完即棄

ava_va
|
唔洗過即用都唔敢用啦
pumpumpurin
|
sabun 發表於 18-11-17 11:29
酒店的浴巾有陣味,自己帶殘舊的又重又乾不切,有冇一次性的大浴巾又吸水又輕的?淘宝有嗎?
...

唔係用嚟浸水,唔會乾唔切。
~sunshine~
|
去旅行我全家都用游水快乾毛巾,又簿又快乾又方便帶
廸卡農好多 size 揀
J.Kong
|
有冇淘既游水毛巾推介?
wai4919
|
milktealai 發表於 18-11-17 11:42
大家加油,環保少少啦,乜都用完即棄

有這些新聞一出,就會多左用即棄!

有時想這些問題已存在左好耐,耐到唔知幾多世紀,個個都係咁用,咁做,係有機會有事,但為左防這些機會,要用哂所有即棄野……

我想是否要通到100分保障保證,才安心做任何事情,環保真難!
lamwwjd
|
Muji 有d 好薄既旅行裝毛巾,未用前係一舊細細既正方體,就算開左出黎用都好薄,帶返屋企洗都唔會佔太多位
LokYauYau
|
酒店的浴巾有陣味,自己帶殘舊的又重又乾不切,有冇一次性的大浴巾又吸水又輕的?淘宝有嗎?
...

你帶舊毛巾去用完就掉,是好过用一次性咩?
(Samantha)
|
帶2條舊毛巾輪流用
Gi-leung
|
點解仲用即棄?
杜小田
|
...

地球多得你!
zola
|
我明白係會用唔慣酒店毛巾的,但不如試吓d比較環保既方法丫。如果屋企有舊左唔要既毛巾,早幾日洗定帶去用。或者考慮吓紗巾丫,唔同大少都有的,乾得快,同埋對皮膚一定好過一次性果d,不妨參考吓丫
算死草
|
...

用完掛起冷氣抽乾咪得囉!房又唔會太乾燥,一舉兩得。
mc_pigpig
|
我係自己帶一家大細浴巾架
回程時用浴巾黎包住d 易碎野入喼,都不知幾好用。
qqgigiqq
|
我通常帶又舊又穿窿既毛巾去旅行,用完就掉唔浪費
-ling-
|
我成家都係屋企用到要掉既就帶去用埋掉,冇既就會帶平日用開個d再帶返屋企,冇諗過買d一次性的。
PCCW2319
|
...

你聖誕節去上海, 房間應該開暖氣。 晾成晚一定乾, 唔怕乾唔透。

除非你日日換酒店, 如果唔係朝早乾唔透, 晚上再用時一定無問題。
小星星1
|
jasul 發表於 18-11-17 11:41
好唔環保喎

tsung
|
mamasprits 發表於 18-11-17 12:24
帶d 舊毛巾去用,用完就掉好過

BBJOJO
|
jasul 發表於 18-11-17 11:41
好唔環保喎