女被告鍾家怡遇情埸浪子 報警稱遭強姦報復 認報假案被判罰

盧大力
|
個衰男人抵死, 法官應該判個男人有罪

美容師下班遇上男子搭訕,二人交往約半個月後更到酒店開房,惟發展了性關係後,女方以為可繼續發展,但男方卻開始迴避。女方在網上找資料,發現男方實為「賤男」一名,是情場騙子,一怒下報警訛稱遭男子強姦。惟警方調查後發現二人進出酒店時親熱,二人更曾互通情慾短訊。美容師早前在九龍城法院承認浪費警力,今被判社會服務令100小時。

警方亦翻看酒店的閉路電視,發現二人離開酒店時仍手牽手及親吻,更發現二人曾互通情慾短訊。警方再追問被告時,被告承認並無強姦事件發生。
seaheart88
|
盧大力 發表於 18-11-17 16:07
個衰男人抵死, 法官應該判個男人有罪

美容師下班遇上男子搭訕,二人交往約半個月後更到酒店開房,惟發展 ...

個男人係賤。。。趙完鬆。。

但現實係無罪。。。感情。。。開房兩個成人你情我願。。。男既當one night stand 。。女既以為開過房就天長地久。。。個官好難判男有罪。。。又無騙財。。唯有當女既冇帶眼識人。。

但係個女人就真係老作屈個男。。。浪費警力。。虛報案情。。。係犯法㗎。。
losttoa
|
佢兩個私人感情問題,關法官乜事?
盧大力
|
losttoa 發表於 18-11-17 19:22
佢兩個私人感情問題,關法官乜事?

個女人告男人強姦, 審案嗰陣 發現根本冇咁嘅事, 咁點會唔關個法官事? 你首先睇我嘅貼文嘅文字, 再思考下關唔關個法官事?
losttoa
|
盧大力 發表於 18-11-17 19:26
個女人告男人強姦, 審案嗰陣 發現根本冇咁嘅事, 咁點會唔關個法官事? 你首先睇我嘅貼文嘅文字, 再思考 ...

但個女人認報假案喎
盧大力
|
losttoa 發表於 18-11-17 19:27
但個女人認報假案喎

個男人衰就應該要受罰
losttoa
|
盧大力 發表於 18-11-17 19:28
個男人衰就應該要受罰

咁你咪夾硬來囉

溝通唔到,收線
secretrose
|
個男人衰就應該要受罰

其實你立場是什麼?
seaheart88
|
個男人衰就應該要受罰

呃感情。。。。係法律上沒罪的。。。法官可以點罰?

理智d 啦。。
wannabe118
|
100個鐘社服 我覺得太輕。。個男既如果比佢成功屈到 係要坐好多年喎!
secretrose
|
個男人衰就應該要受罰

我認同個男人衰咸濕係抵死!不過佢好彩遇上發姣,係香港你情我願衰咸濕應該無罪但咁隨便個男遲早有性病。時晨未到!(emoji)(emoji)
seaheart88
|
wannabe118 發表於 18-11-17 19:32
100個鐘社服 我覺得太輕。。個男既如果比佢成功屈到 係要坐好多年喎!

係囉報假案其實都幾大罪。。。自己唔開心自己唔鍾意就亂作一啲罪名屈條仔。。個男人係衰格。。但係呢個都唔係報假案嘅理由。。應該要重罰。。你其他人一個警惕
stkyo
|
seaheart88 發表於 18-11-17 19:30

呃感情。。。。係法律上沒罪的。。。法官可以點罰?

佢啲post同觀點越嚟越。。。你懂的
lovely-panda
|
stkyo 發表於 18-11-17 19:36

YuiYeeMa
|
樓主,你咁鍾意攞啲非禮強姦新聞出嚟講,已經是2017舊新聞,都要找出來開被告名字,其實你心理不平衡就去睇吓心理專家
seaheart88
|
stkyo 發表於 18-11-17 19:36

以為佢咁激動。。。佢自己係女事主添。。。兩男女成年人有咩話邊個呃邊個。。上完床玩分手。。真係清官都難審家庭事啦
mini1204
|
YuiYeeMa 發表於 18-11-17 19:38
樓主,你咁鍾意攞啲非禮強姦新聞出嚟講,已經是2017舊新聞,都要找出來開被告名字,其實你心理不平衡就去睇 ...

佢人生係咪好不如意
YuiYeeMa
|
mini1204 發表於 18-11-17 19:41
佢人生係咪好不如意

不如意也不是如此,根本心理xx。
wannabe118
|
YuiYeeMa 發表於 18-11-17 19:38
樓主,你咁鍾意攞啲非禮強姦新聞出嚟講,已經是2017舊新聞,都要找出來開被告名字,其實你心理不平衡就去睇 ...

係咪某人回魂呀