自生膠原針

maggiechu
|
各位有無聽過或打過膠原針?話可即時填充之外,還可以令膠原BB増生,仲話天然物質不影響,不同其他填充類。
我好怕打針,但聽落好似不差,唔知過程如何?
KimKam
|
maggiechu 發表於 18-11-17 16:36
各位有無聽過或打過膠原針?話可即時填充之外,還可以令膠原BB増生,仲話天然物質不影響,不同其他填充類。 ...

有啊,我前排打完4支,太陽穴,法令紋 。
maggiechu
|
KimKam 發表於 18-11-18 14:49
有啊,我前排打完4支,太陽穴,法令紋 。

哇!要打咁多支喔?痛唔痛?效果如何?
KimKam
|
maggiechu 發表於 18-11-18 15:20

效果ok啊。有飽滿左 因為我本身法令紋都深 我每邊填1ml,太陽穴都系每邊1ml 但出面好貴。。一針成6xxx-1xxxx 我朋友做藥劑師所以我系問佢拎 我拎一盒兩支都吾洗甘貴。一定有少少痛既,但忍到
KimKam
|
maggiechu 發表於 18-11-18 15:20

最初系打透明質酸,始終只系填充物料,之前打過 覺得維持吾耐 後尾就睇sculptra就話持續激活膠原蛋白 但要打三針 同埋效果又要等。。最後聽朋友介紹上網睇下Ellanse少女針 佢有我需要既野 即時填充同持續激活膠原增生 加上我要湊小朋友最怕麻煩要成日去補針 甘佢就keep到一年或以上 所以我最後揀左佢
maggiechu
|
KimKam 發表於 18-11-18 16:10
最初系打透明質酸,始終只系填充物料,之前打過 覺得維持吾耐 後尾就睇sculptra就話持續激活膠原蛋白 但要 ...

咁你咪打咗好多款?你好多年前已經開始打啦!其實價錢和過程係點?
KimKam
|
maggiechu 發表於 18-11-18 18:18
咁你咪打咗好多款?你好多年前已經開始打啦!其實價錢和過程係點?
...

打過兩款,之前打過透明質酸 呢家打左呢隻。價錢一定比出面低。。
maggiechu
|
KimKam 發表於 18-11-18 16:10
最初系打透明質酸,始終只系填充物料,之前打過 覺得維持吾耐 後尾就睇sculptra就話持續激活膠原蛋白 但要 ...

即係打sculptra定係Ellanse?價錢即係幾多喔
MongLeung
|
其實冇FDA認證嘅針, 我真係建議大家諗清楚先好打
KimKam
|
MongLeung 發表於 18-11-18 19:20

但有KFDA架。。而且佢地fb有寫Ellansé® 已正式成為香港表列醫療儀器 (HKMD No.180214)
MongLeung
|
KimKam 發表於 18-11-18 19:53

但有KFDA架。。而且佢地fb有寫Ellansé® 已正式成為香港表 ...

比derma Viel 好,起碼有香港入口認證。不過Kfda同fda真係天同地嘅級數,如果要即時飽滿,寧願打透明質酸。
KimKam
|
maggiechu 發表於 18-11-18 19:11
即係打sculptra定係Ellanse?價錢即係幾多喔

我無打sculptra~因爲效果慢。。我系打Ellanse的,因為佢做到即時填充 加上又有sculptra有既功效個人比較鐘意Ellanse既效果同功效。我打4ml都1萬幾
KimKam
|
MongLeung 發表於 18-11-18 20:01
比derma Viel 好,起碼有香港入口認證。不過Kfda同fda真係天同地嘅級數,如果要即時飽滿,寧願打透明質酸 ...

透明質酸仲平d tim。。但keep吾耐所以情願貴少少打膠原蛋白 keep耐d。。
maggiechu
|
KimKam 發表於 18-11-18 15:47
效果ok啊。有飽滿左 因為我本身法令紋都深 我每邊填1ml,太陽穴都系每邊1ml 但出面好貴。。一針成6xxx-1xx ...

你跟朋友攞針再被醫生打,係唔係醫生跟你好熟才可以?$1萬多包針和醫生打嗎?咁又唔貴
maggiechu
|
MongLeung 發表於 18-11-18 19:20

我未打過任何針,我好怕痛的,如果醫療器材幫唔到我才考慮。A妹推薦sxxxx,話我適合,所以先會去了解一下
MongLeung
|
maggiechu 發表於 18-11-18 21:44
我未打過任何針,我好怕痛的,如果醫療器材幫唔到我才考慮。A妹推薦sxxxx,話我適合,所以先會去了解一下
...

Sculptra有FDA認證,安心點
MongLeung
|
maggiechu 發表於 18-11-18 21:36
你跟朋友攞針再被醫生打,係唔係醫生跟你好熟才可以?$1萬多包針和醫生打嗎?咁又唔貴
...

其實所有醫生都唔會打客人帶來的針,因為支針本身有冇問題佢都唔會知
honeycrystal
|
回覆 maggiechu 的帖子

自生膠原針,係咪最近阿茹代言果一隻Sculptra?(見到地鐵有Sculptra x Dr.Rexxxx廣告)呢一隻牌子進入香港好多年,應該係有效果同埋有market,如果唔係唔會咁多人打