自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係過來人。 如今第二次介類固醇。第一次介時根本不知道自己介緊類,那時候網上也沒有那麼多information, 只知道自己不可以再吃類固醇。生不如死。第二次介類固醇時才知道是俾類固醇害死。用了3-4年才好返。

我不大懂打中文,但我看好多英文網站的。如果你們有問題可以問我。因為我希望可以幫更多的人認識類固醇反彈!!

公爵府

而家我係無濕疹,只係有一大撻極乾燥嘅深啡色皮膚,同埋有勁多粒粒。

因為之前發炎範圍一直由每小部分,慢慢merge到一帶片,然後出現類固醇反彈反應 - red sleeves. 一大片紅晒,摸落去超熱、腫、痛、痕,然後禁吓會狂出水

暫時無再出水,唔會特別痕,但唔知道會唔會番loop.

大宅

美味 發表於 18-11-21 10:41

我自己嗰段日子嘅回憶完全係灰色,係好難捱,都係靠網上睇啲 ...

我都系 個陣成日諗好快好 咁就好番了 最緊要放鬆

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我呢排對腳又係流哂水…好辛苦 我想入你講既群組,可唔可以話我知?我生完細囡爆到呢家…但囡囡已經4歲,從未好過…

公爵府

waiii08 發表於 18-11-21 22:45
我呢排對腳又係流哂水…好辛苦 我想入你講既群組,可唔可以話我知?我生完細囡爆到 ...
我收工pm你呀~

公爵府

bkchu 發表於 18-11-21 19:30
我係過來人。 如今第二次介類固醇。第一次介時根本不知道自己介緊類,那時候網上也沒有那麼多information, ...
我有好多問題呀, 請問可以pm你問嗎?

公爵府

咬香口膠 發表於 18-11-21 16:38
路過又多口講句
我因為有keloids(瘢瘤/疤痕增生)所以呢一年黎keep住兩個月打一次類固醇
我係打入皮下, 話冇 ...
明白有時有d緊急情況會用類固醇. 希望你早日康復

首頁

尾頁

跳至