網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

淘了山本氣炸煱,漏水要退貨可點做?
在淘寶網買的,不直送香港。加錢用官方直送,發現漏水的,賣家話只出大陸部份費用

1) 補配件到轉運倉,郵費自付
2) 退貨,郵費自付

我可點做?用那間退回?
件貨$189,已加錢官直送香港,如再比多程運費退回(體積重8kg),很傷

第一次淘電器即出事。
客服話漏水無問題,可照用

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我琴日收貨今日用幾次都冇事

琥珀宮

princessgw 發表於 18-11-17 20:35
在淘寶網買的,不直送香港。加錢用官方直送,發現漏水的,賣家話只出大陸部 ...

我唔明點樣會漏水 你炸嘢唔使放水㗎

子爵府

虎到金來勳章

appleyuen 發表於 18-11-17 21:25
我唔明點樣會漏水 你炸嘢唔使放水㗎

個內煱同架,你無用水洗過便直接用?

我見bk 多數推山本,所以淘左個。

我見其他人教個內煱先用熱水同洗潔精浸10分鐘,再空煱開5分鐘黎清浸膠味。今晚未倒d水入個內煱中唸住浸,點知一加水便漏出黎。

琥珀宮

princessgw 發表於 18-11-17 21:29

個內煱同架,你無用水洗過便直接用?

我有用洗潔精洗呀!不過就冇空燒個鍋, 頭先試過冇滴水,可能咁啱你呢部滴水, 咁冇辦法啦唯有 拎返深圳寄, 我明天都 專登上深圳 拎返幾件衫上去寄

琥珀宮

回覆樓主:

我淘咗呢部第6代最新款

象牙宮

princessgw 發表於 18-11-17 20:35
在淘寶網買的,不直送香港。加錢用官方直送,發現漏水的,賣家話只出大陸部 ...

方法:
1. 叫它補配件, 那件漏水給你。
2. 叫它補償給你。 amount upto 你加錢部分。
3. 照用, 你炸, 燒 , 底下放 aluminium foil. 方便洗呀。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

虎到金來勳章

appleyuen 發表於 18-11-17 22:12
我有用洗潔精洗呀!不過就冇空燒個鍋, 頭先試過冇滴水,可能咁啱你呢部滴水, 咁冇辦法啦唯有 拎返深圳寄, ...

我好少回國內。一年未必一次。

如去深圳車錢都成舊水,仲要拿住甘重電器。

重買左d 蝦片唸住用黎炸。
你用完煱底會有油嗎?客服話漏水無問題可照用,食物既汁/油漏出內煱真的可以?

客服叫我在內煱加個盤黎用,:这边建议您可以找个耐高温的盘子, 比较好清洗,也比较方便取出来, 瓷的或者铁的不锈钢的都可以的,主要是需要耐高温的材质。"

子爵府

虎到金來勳章

333s 發表於 18-11-17 22:37
方法:
1. 叫它補配件, 那件漏水給你。
2. 叫它補償給你。 amount upto 你加錢部分。

請問
2) 補償比我加錢部份是指什麼?
3) 加 aluminum foil 係底,如有液體漏出煱,會有問題嗎?

琥珀宮

princessgw 發表於 18-11-17 22:43
我好少回國內。一年未必一次。

如去深圳車錢都成舊水,仲要拿住甘重電器。 。

我今日炸雞翼都有油漏落 鍋內

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

叫佢補寄配件比你啦,寄落香港首重都只係十幾蚊

翡翠宮

減齡達人勳章

florapang0426 發表於 18-11-17 23:19
叫佢補寄配件比你啦,寄落香港首重都只係十幾蚊

不過唔知件配件幾重? 但運費都應該平過你特登上大陸退貨又再運返落香港啦

別墅

Cooking with aluminum foil is tied to dementia. Better write down your password before you forget how to log in to BK

大宅

appleyuen 發表於 18-11-17 22:13
我淘咗呢部第6代最新款

請問返黎是否要轉插頭?

琥珀宮

infong2011 發表於 18-11-21 23:27
請問返黎是否要轉插頭?

要轉三腳插頭呀

首頁

尾頁

跳至