一次過KO 7個家庭

bks2014
|
大圍單案除了死者和被補三個人外,
還有二位自己先坐車逃走的和接應司機合計三人。

我很好奇這三個人怎樣面對死者家屬和主謀人?

以前盜亦有道,而家d人做事咁冇義氣?同伴跑得慢落單了,竟然唔返去救人而是一走了之!
如果你是主謀人或是話事人,你會怎様處理這三人?不知道某種顏色社會的家規/家法是什麼呢?

答不用處罰的先想想,如果今次不罰 ,以後誰幫你去打架?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
大難臨頭各自飛
pat2331
|
Poyau 發表於 18-11-17 22:10
大難臨頭各自飛

今次悲劇收場
wcpcelia    發表於 18-11-18 11:17
Poyau    發表於 18-11-17 23:41
crystal媽咪
|
Poyau 發表於 18-11-17 22:10
大難臨頭各自飛

我好怕見到男人有爭執,好多時都會出手,有意外發生
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-11-17 23:05

拳脚無眼
crystal媽咪
|
Poyau 發表於 18-11-17 23:41
拳脚無眼

agree.
衝動起上嚟嘅時候出手好兇狠,唔理後果
Angel_Rose
|
其實吳係好明,好地地仲咩要破壞架車
(Samantha)
|
本來諗住爆塊玻璃出出氣。
最後因為走得慢被殺!

本來諗住捉到打鑊金嘅先俾警察。
但因為車房架"餐" 多,重手打死人!

tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-11-17 23:05

Love_Poison
|

rachel_BB
|
上網睇過有人影到嗰條片,嗰三個車房男人係禁住左死者係地下,死者真係係咁講話透唔到氣,上面壓住佢嗰個人仲叫死者唔好扮嘢。。。點知,人地真係唔係扮嘢囉
|
bks2014 發表於 18-11-17 21:11

大難臨頭各自飛, 接應哥三個都唔妨係好人, 點會有內疚之心。 今日報導都話死者好多案底。
kitbebe
|
一時之氣
新用戶
|
rachel_BB 發表於 18-11-18 08:59
上網睇過有人影到嗰條片,嗰三個車房男人係禁住左死者係地下,死者真係係咁講話透唔到氣,上面壓住佢嗰個人 ...

Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-11-17 23:42
agree.
衝動起上嚟嘅時候出手好兇狠,唔理後果

不幸地搞出人命
MM2H
|
Poyau 發表於 18-11-18 10:03
不幸地搞出人命

悲劇
Poyau    發表於 18-11-19 11:30
boboblublu
|
bks2014 發表於 18-11-17 21:11

唉!
mariefish
|
0526 發表於 18-11-18 09:25
大難臨頭各自飛, 接應哥三個都唔妨係好人, 點會有內疚之心。 今日報導都話死者好多案底。
...

想像唔到佢地會內疚
Poyau    發表於 18-11-19 11:46
choc_choc
|
主謀係大贏家,又可以報復仇家,而死咗嘅人又可以保守秘密。
liuliu
|
無人值得同情,成年人做事要三思,
衝動後果就要後果自負