你地用邊隻漂白水嫁

zicat
|
好耐無用漂白水但近期買左幾件白色衫, 洗幾次就黄黃地, 今日買左支花王諗住溧返白, 點解漂完成件變左米色, 你地有無用開邉隻真係漂到白嫁?
tikwc
|
我用高樂氏,但主要係清潔用,冇試過漂衫啊!
Poyau    發表於 18-11-18 16:59
wcpcelia    發表於 18-11-18 11:29
至愛朱古力
|
zicat 發表於 18-11-17 23:49
好耐無用漂白水但近期買左幾件白色衫, 洗幾次就黄黃地, 今日買左支花王諗住溧返白, 點解漂完成件變左米色, ...

漂白水漂白色衫只會越漂越黃。基本上白色衫洗得多一定黃,所以掉吧!
小可愛11
|
tikwc 發表於 18-11-18 00:02

X 2
tsung
|
漂白水漂白衫我未試過,通常白衫變黃都會掉
qutong
|
好耐無用漂白水但近期買左幾件白色衫, 洗幾次就黄黃地, 今日買左支花王諗住溧返白, 點解漂完成件變左米色, ...

漂衫我用彩漂。
Mnbvcxdsa
|
白衫變黃我都係用花王漂白水漂,但我漂完係好白淨,係唔係你用漂白水份量唔夠多或浸既時間唔夠長
jacky1666_hk
|

用桃紅個隻,係米叫碧連,有白色係for 白色衫。
gigilanlan
|

你試試在Iherb買一隻漂白衫的酵素,Biokleen——oxygen bleach plus,隻產品說明建議浸2-3小時,但我每次都浸過夜(10小時左右)再普通開機洗,老公的返工衫每月我都做一次,然後就白雪雪好亮白,咁你近期買的白色衫就不會浪費了。
抹茶珍珠
|

回覆 zicat 的帖子

我用花王, 主要倒渠口防小強, 洗衫去污多數用碧連
leeleebaba
|
tikwc 發表於 18-11-18 00:02