自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,我買了一支試,一支可用幾次的,最後一次我覺得染不到白髪,有冇Jm 可以分享一下,thx

禁止訪問

別墅

我最近都買左支黎用,屋企人幫我染,但最後效果都唔係點上色,染完都仲見到白髮,洗頭兩三日都見到甩色,唔知係咩問題,係咪要染耐d

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

satomi315 發表於 18-11-18 07:40
我最近都買左支黎用,屋企人幫我染,但最後效果都唔係點上色,染完都仲見到白髮,洗頭兩三日都見到甩色,唔 ...

要 keep 20 mins, 同埋初初3次要一星期補染一次。。

我又好上色喎

暫時唔好用無矽洗頭水

伯爵府

tusenwanee 發表於 18-11-17 23:54
如題,我買了一支試,一支可用幾次的,最後一次我覺得染不到白髪,有冇Jm 可以分享一下,thx
...

剛試, 說明書都有講要連續用先蓋到白髮, 天然成份但要染得密 。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

小軒軒 發表於 18-11-18 10:57
要 keep 20 mins, 同埋初初3次要一星期補染一次。。

我又好上色喎

謝謝分享

大宅

其他黑頭髪又上唔上到色呢?因為我想染啡色,又無白頭髮⋯⋯又驚用化學染劑會甩頭髪

大宅

我有時懶惰,隔有時一星期有時兩星期,可能影響效果

大宅

fatfat0423 發表於 18-11-18 14:20
其他黑頭髪又上唔上到色呢?因為我想染啡色,又無白頭髮⋯⋯又驚用化學染劑會甩頭髪
...

沒有甩頭髪

大宅

回覆樓主:

請問隔幾耐染一次?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

用左2支, 之前用開絲悅好好用, 但見呢個天然D即管試下. 以前都用過利X昆布果隻但勁唔好用, 成日搞到周圍都係.呢隻一支我用到3次, 每星期一次, 上頭之後留半個鐘.
我白髮唔算多, 但因買左深棕色, 染完係見到比我原本髮色深, 我諗咁應該算係上到色卦.
不過因為係天然嘢, 每次洗頭都會甩色, 所以先至每星期都要再補染.
佢本身唧出黎就係深啡色, 所以染髮邊會難染D, 好易會搞到染埋皮膚.

別墅

小軒軒 發表於 18-11-18 10:57

我又好上色喎

我好似已經40mins先洗頭,不過我冇用冇矽洗頭水,同埋可能真係要染密d..

想問下你地染髮會用埋梳定淨係用手套?因佢包裝只有手套,好似唔係好方便

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

satomi315 發表於 18-11-19 18:52
我好似已經40mins先洗頭,不過我冇用冇矽洗頭水,同埋可能真係要染密d..

想問下你地染髮會用埋梳定淨係用 ...

我用梳

首頁

尾頁

跳至