老師爲做出“堅毅”榜樣去行毅行者

ganggang
|
阿仔學校幾位老師同主任,行足2日2夜仲行緊,

佢地想带出message 比全校師生知“我做得到”,没有不可能,我原本對間學校都唔多投入,突然好 鬼感動,
我可唔可以post fb link 等多d 人支持佢地架
wcpcelia    發表於 18-11-18 11:28
db7mu23
|
ganggang 發表於 18-11-18 00:37
阿仔學校幾位老師同主任,行足2日2夜仲行緊,

佢地想带出message 比全校師生知“我做得到”,没有 ...

好 !
C.Humphrey
|

support
tsung
|

女皇駕到
|

樓主小朋友學校星期五放假,定佢地一早調晒堂?如果唔係既話,我覺得都唔係一個好榜樣。
jacky1666_hk
|
support
千千萬萬
|
女皇駕到 發表於 18-11-18 08:25
樓主小朋友學校星期五放假,定佢地一早調晒堂?如果唔係既話,我覺得都唔係一個好榜樣。
...

人地禮拜五夜晚嗰縶出發㗎
Poyau
|
支持
mmya
|
...

請一日”事假”都得啩
cyyiu
|
支持 ! 好正面嘅榜樣 !!!!!
我都行過毅行者,100公里,上上落落N座山,西灣山、牛耳石山、雞公山、馬鞍山、大老山、畢架山、獅子山、針山、草山、大帽山....
最後順利完成,但行完全隻腳板脫皮,雙腳痛足幾天,還要撐返工... 但這個回憶,一世回味的!
我成日用毅行者勉勵我囡,無野係無可能,亦不要在乎起跑線有幾亮麗,當你行過毅行者,就知讀書、做人要也是持久戰,路不是得一條,方法有好多,只要能夠誇過障礙,堅持到最後,才是贏家!
都敏俊C
|
...

其實學校好多時有活動,老師都要出外帶隊架喎,你唔係唔知下
好多時帶交流團,帶隊比賽,出外開會,進修,義工服務,帶隊考察,三不五時都唔齊人,難道你覺得老師上足一日堂比做呢 d 有意義嘅事更重要?
小溱
|
我贊助左個朋友行 完成了 令人感動
august22
|
我同事都行完,感覺佢好有毅力,佢成日去行i山
kenshiro18
|
以前唔係樂施會搞我覺得好有意義
現在大部分捐款到去咗樂施會行政費
huiwo太太
|
真心好毅力!係課堂上學唔到ge 體驗。
ganggang
|
都敏俊C 發表於 18-11-19 07:38
其實學校好多時有活動,老師都要出外帶隊架喎,你唔係唔知下
好多時帶交流團,帶隊比賽,出外開 ...

系lor,我自己好佩服老師,今天星期一番到工已經唔易,比我情愿舒舒服服準時收工