隱青點解一直係男多過女咁多

怪獸青BB
|
女生天生鐘意社交,所以好少會變隱青
叮妹
|
bbbusy 發表於 18-11-18 06:53
女的鐘意shopping,唔買都周街睇吓,做嘜鬼嘢隱青呢。
...

笑咗……我又系吾買都行到三個中果D人
HoshiSora
|
bbc2018 發表於 18-11-18 08:53
沉迷打機男性多
男性消費低

spikenard
|
因為女人就算唔搵野做嫁人就得
男人唔可以
kittyminnie
|
因為女人本身多野講D?
hellomiki
|
女人鐘意社交過男人,男人天生性格關係,比較宅
BKsquare
|
女性喜歡講嘢
廷廷媽
|
男女性格問題
tkop
|
...

係屋企買咋喎
pumpumpurin
|
小源 發表於 18-11-18 06:04
係咪女人知自己青春有限唔想浪費時間

咪又係打機,百害而無一利。
sf013hk
|
要拉晒 d 宅男出黎配種?
mariefish
|
女人冇咁多頭油
mike89
|
男容易自卑追唔到女仔,由其冇錢冇學歷比較輸蝕,女仔自卑極肯花d功夫正正常常唔怕冇男仔撩 自卑心問題
mandy952
|
小源 發表於 18-11-18 06:04
係咪女人知自己青春有限唔想浪費時間

女人可以搵男人養嘛
bbc2018
|
男士無咁谷得,由细要羸在起跑綫,中途要休息
或中年危機提前。
kirstyau
|
...

冇錯,我LiD慳家既,唔買都睇下,再唔係最鍾意行AEON,千色,超市都唔放過。
白羊花花
|
應該係基因問題
女XX, 男XY, Y係短d既,Y攜帶既基因物質係短d,
如果男同女都各有一條X有病,女仔既另一條X會作出補助,令到個女仔唔病發,但男仔得一條X,所以多數會病發

所以好多基因病係傳男不傳女eg.血友病,所以英國皇室好多年前已經有女皇,因好多男都死左

講番隱青先,一直都有研究話男女既自閉比例係4:1,男人的確係有多d性格問題,而家多左研究自閉同基因既關係。

不過,隱青應該無自閉咁嚴重,不過大家既家人都好辛苦
狐朦
|

女生外向
女人開心會買野,唔閧心又會去買野。
所以一定要出街行
nieualma
|
男比女鍾意打機
coolalalala
|
白羊花花 發表於 18-11-18 11:52
應該係基因問題
女XX, 男XY, Y係短d既,Y攜帶既基因物質係短d,
如果男同女都各有一條X有病,女仔既另一條X ...

我都有睇過一啲研究話女仔嘅基因唔同
就算女仔係有集中力不足 佢上堂時都唔會影響其他人 佢可能會望住個風扇 會聽住個風扇聲

我自己親身經歷係我會數住老師講咗幾多個「嘅」字 我未必真係數到 但我好似filter咗只會聽到個「嘅」字咁 好似好專心上堂 但成績好差

所以女仔就算係社交上有問題 其他人都未必發現到

講返癮青 一黎女仔比較少鍾意打機 女仔可能都係沉迷追星 追劇咁 就算佢地社交能力唔好 佢地沉迷嘅嘢都始終係一個實體 所以感覺上佢地無咁癮敝