網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有件貨想淘,大約70X45X10cm,想問有無有無不計體積重的集運推介,呢啲集運係咪無自取點,一定要送上門,有無自取點係港島南區,謝謝。

別墅

curryfishball 發表於 18-11-18 09:45
有件貨想淘,大約70X45X10cm,想問有無有無不計體積重的集運推介,呢啲集運係咪無自取點,一定要送上門,有 ...

官集唔計體積的, 但係可能某啲自攜點有size限制, 到時只要揀冇size限制的自取點就可以了

但係其實你件貨都唔算大呀

男爵府

wywong1002 發表於 18-11-18 11:10
官集唔計體積的, 但係可能某啲自攜點有size限制, 到時只要揀冇size限制的自取點就可以了

但係其實你件貨 ...

件貨唔大,但私集過100cm要收體積重,我一直用私集,唔識用官集 要搵下教學

男爵府

wywong1002 發表於 18-11-18 11:10

但係其實你件貨 ...

剛剛試左撳結算,但收貨地址只彈出私集地址,沒有一欄可以揀官集,請問喺邊無搵到官集

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

curryfishball 發表於 18-11-18 12:21
剛剛試左撳結算,但收貨地址只彈出私集地址,沒有一欄可以揀官集,請問喺邊無搵到官集
...
去加個香港收貨地址, 加作默認., 咁就可以入番去購買版面選擇官集.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-11-18 13:35
去加個香港收貨地址, 加作默認., 咁就可以入番去購買版面選擇官集.

如果計體積重應該要收5.25即係6公斤既運費(如果我無計錯)

男爵府

等我試試,謝謝

男爵府

整到啦,謝謝,但想問下「官方配送服務」,如何選擇自提點?喺邊度知道自提點既詳細地址?謝謝

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

curryfishball 發表於 18-11-19 09:21
整到啦,謝謝,但想問下「官方配送服務」,如何選擇自提點?喺邊度知道自提點既詳細地址?謝謝

按入集運可以大約知道有邊個自提點, 可以在集齊貨 後選擇去邊度取.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 09:29
按入集運可以大約知道有邊個自提點, 可以在集齊貨 後選擇去邊度取.

如何按入集運?因為上面個版面唔位可以撳入去睇自提點

翡翠宮

curryfishball 發表於 18-11-19 09:38
如何按入集運?因為上面個版面唔位可以撳入去睇自提點

手機唔知, 電腦版係睇到的.

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 09:58
手機唔知, 電腦版係睇到的.

好,我再試試,謝謝。

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 09:29

選「官方配送服務」後有「自取/便利店/自提點取貨」,想問係咪等啲貨齊要運落嚟先可以選「自取/便利店/自提點取貨」。

自提點取貨,原來首重仲平過私集少少,續重就一樣,但官集尺寸限制無咁大添。

但想問下知唔知尺寸限制係指每件貨還是咁多件貨集合埋後的尺寸?

別墅

用過點對點唔錯, 送上門的

翡翠宮

curryfishball 發表於 18-11-19 12:19

選「官方配送服務」後有「自取/便利店/自提點取貨」 ...

當然是所有集齊後的體積.

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 13:03
當然是所有集齊後的體積.

咁好難預計喎

翡翠宮

curryfishball 發表於 18-11-19 13:17
咁好難預計喎

你買好多野?? 我一般10公斤內都可自取站取.

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 14:39
你買好多野?? 我一般10公斤內都可自取站取.

唔係好多,我想問係咪等啲貨齊哂入倉,集運落嚟時先可以選「自取/便利店/自提點取貨」。

翡翠宮

curryfishball 發表於 18-11-19 20:04
唔係好多,我想問係咪等啲貨齊哂入倉,集運落嚟時先可以選「自取/便利店/自提點取貨」。
...

是的, 集齊選自取點比錢, 運落香港.

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 20:10
是的, 集齊選自取點比錢, 運落香港.

謝謝解答

首頁

尾頁

跳至