網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wywong1002 發表於 18-11-18 11:10
官集唔計體積的, 但係可能某啲自攜點有size限制, 到時只要揀冇size限制的自取點就可以了

但係其實你件貨 ...

是不是官集的順豐都是不計體積重的?

大宅

curryfishball 發表於 18-11-18 09:45
有件貨想淘,大約70X45X10cm,想問有無有無不計體積重的集運推介,呢啲集運係咪無自取點,一定要送上門,有 ...
多寶, 可送上門, 如我介你會送十蚊, 有意可pm

男爵府

andyman 發表於 18-11-19 20:10
是的, 集齊選自取點比錢, 運落香港.

再請教,選自取站取時所列的尺寸限制(圖二)與撳入詳細自取點(圖1)時所列的尺寸限制唔同,請問係咪以圖1的為準?謝謝解答

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

curryfishball 發表於 18-11-21 10:10
再請教,選自取站取時所列的尺寸限制(圖二)與撳入詳細自取點(圖1)時所列的尺寸限制唔同,請問係咪以圖1的 ...
其實菜鳥包含左兩間公司, 內又有三間自取公司--中通, 4PX及多寶, 自然自取點都有不同限制啦, 根本就不同公司制度。
你想去邊間自取, 其實可以旺旺問明白, 咁就唔使估啦。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-11-21 10:49
其實菜鳥包含左兩間公司, 內又有三間自取公司--中通, 4PX及多寶, 自然自取點都有不同限制啦, 根本就不同公 ...

好的,謝謝

大宅

回覆樓主

611easy集運

男爵府

andyman 發表於 18-11-21 10:49
其實菜鳥包含左兩間公司, 內又有三間自取公司--中通, 4PX及多寶, 自然自取點都有不同限制啦, 根本就不同公 ...

第一次用官集就要棄單了,官集話大件貨唔可以喺自取點取,要宅送,運費貴,仲要收附加費,如果無人收貨,要再送又要再收費,無奈下棄單。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

curryfishball 發表於 18-11-23 21:26
第一次用官集就要棄單了,官集話大件貨唔可以喺自取點取,要宅送,運費貴,仲要收附加費,如果無人收貨, ...

你無旺旺自取點體積限制咩??點解要攪到棄件呀??
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-11-26 16:35
你無旺旺自取點體積限制咩??點解要攪到棄件呀??

我搵唔到佢個旺旺,見無超過佢淘寶網列既尺寸,我就信,點知件貨到倉,問淘寶客服,客服話大件貨唔可以送自取點,一定係宅送。運費貴過件貨,送住宅再加費,無樓梯再加費,頭次送唔到再送第二次又再收多啲,我未必有人喺屋企收貨,所以先選自取店取貨。如果係咁我應該選私集,運費應該仲平過官集。好在件貨只係八十幾蚊。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 curryfishball 的帖子

最新資訊係官集都話任何要計體積重, 哎! 而且多寶又變咗嘉里喎
我有件貨大約係50x45x30, 計出嚟要11.25KG, 唔敢用官集啦~~

仲有無人有唔計體積重既公司介紹呢?

翡翠宮

jessraybb 發表於 19-3-12 17:48

最新資訊係官集都話任何要計體積重, 哎! 而且多寶又變咗嘉里喎

我買過濾棉、氣泡袋會用點對點集運。

大宅

jessraybb 發表於 19-3-12 17:48

我有件貨150x50x113,私集計左出黎大約要成7百幾蚊,我都搵緊有邊間唔收體積重,但搵極都好似間間都要收咁,唉

子爵府

curryfishball 發表於 18-11-18 09:45
有件貨想淘,大約70X45X10cm,想問有無有無不計體積重的集運推介,呢啲集運係咪無自取點,一定要送上門,有 ...

唔計體積重你 google "point2point" 啦, 不過好似無自提!

複式洋房

回覆 jessraybb 的帖子

請問幾時開始計體積重?

首頁

尾頁

跳至