有冇試過本来戴開漸進眼鏡片的人士…

hongyun
|
後來改番戴凈近視鏡?work唔work.?
Poyau
|
老花消失 未有所聞
hongyun
|
Poyau 發表於 18-11-18 12:13
老花消失 未有所聞

老花仍有但漸進鏡只合戴3年左右‘好重皮’幾千蚊一
JoanC
|
如果可以忍受到老花帶來嘅不便,你唔戴眼鏡都得。如果你係指真係老花自然消失……咁返老還童嘅事,就真係奇蹟。
hongyun
|
JoanC 發表於 18-11-18 12:19
如果可以忍受到老花帶來嘅不便,你唔戴眼鏡都得。如果你係指真係老花自然消失……咁返老還童嘅事,就真係奇 ...

老花 梗係不會消失、除非做手術,我妈做完白內 障 、近視、老花都冇晒
Jasmine-4711
|
我戴漸進,但看報時除左眼鏡睇仲舒服。在家有時直情唔戴眼鏡仲舒服,除左做家務同睇電視先戴番。

所以你如是番工,只用近視鏡係好易適应,但看文件又除,跟住又戴番n次都好麻煩。尤其見客簽文件,遠近都要睇倒,除定戴好。
木土土
|
hongyun 發表於 18-11-18 12:18
老花仍有但漸進鏡只合戴3年左右‘好重皮’幾千蚊一

漸進鏡,咩原因三年就唔合戴?
小可愛11
|
hongyun 發表於 18-11-18 11:26

戴漸進鏡唔會改善或令老花消失喎!邊個話比你知可以㗎?!

利申:戴咗七八年漸進鏡。
hongyun
|
hongyun 發表於 18-11-18 11:26

我而家戴緊第3副漸進鏡,每对都係3年度就对焦唔到、 睇細字要除眼镜,好無奈
木土土
|
hongyun 發表於 18-11-18 14:22
我而家戴緊第3副漸進鏡,每对都係3年度就对焦唔到、 睇細字要除眼镜,好無奈
...

咁係因為老花度數仲加深緊,而家已經咁多年,應該度數開始stable 唔再點加深
cy101
|
hongyun 發表於 18-11-18 14:22
...
咁係你度數唔同咗啫!
hongyun
|
明白 唔該
Honey
|
怕貴可去羅湖或東門配漸進鏡,港紙$1千左右已有外國牌子鏡片。
Fannychan3377
|
Honey 發表於 18-11-18 15:46
怕貴可去羅湖或東門配漸進鏡,港紙$1千左右已有外國牌子鏡片。

|
請問是否即日有得攞,請問店舖名稱
smile828
|

你有冇配過? 覺得點? 我係香港配個老花最平都5舊幾,覺得好貴, 朋友在街邊買個20雞都話OK,我兩隻眼吾同度數要配.

hongyun
|
Fannychan3377 發表於 18-11-18 15:52

Ok,‘tis
Honey
|
Fannychan3377 發表於 18-11-18 15:54
請問是否即日有得攞,請問店舖名稱

要等7-10日,我請佢順x到付香港地址。係東門万业中威广场四楼最大最光鮮嗰間配。
Honey
|
smile828 發表於 18-11-18 16:01
你有冇配過? 覺得點? 我係香港配個老花最平都5舊幾,覺得好貴, 朋友在街邊買個20雞都話OK,我兩隻眼吾同度數 ...

有,幾好。
|
多謝回覆。