請教大家我家這種情況容易請姐姐嗎?

eleven123
|
我和老公都工作,小朋友3歲4個月,半日幼稚園,另外半日有1.5個鍾興趣班。家中無寵物,工人有獨立房間。我最在意工人對小朋友是否有愛心和耐心。我應該請什麼樣的姐姐合適?
印尼或菲律賓
年紀
是否結婚有小孩
希望大家給些意見,謝謝
chonglulu
|
2+1應該ok ge.菲同印都各有好同唔好,不妨見多d自己比較下感覺,請工人講彩數anyway
eleven123
|
chonglulu 發表於 18-11-18 13:24
2+1應該ok ge.菲同印都各有好同唔好,不妨見多d自己比較下感覺,請工人講彩數anyway
...

多謝! 斷約工人是不是一定不可以請?
Msolivialeung
|
eleven123 發表於 18-11-18 13:42
多謝! 斷約工人是不是一定不可以請?
冇話唔可以,你要請冇人阻止到你!
不過大家都唔建議請斷約!
佢地會有萬樣藉口,僱主對佢唔好,家人死左點點點!
其實9成9都假,係自己做得唔好或者有不良行為被炒!
所以寧願請個新人,好過斷約!
wcpcelia    發表於 18-11-19 15:46
eleven123
|
Msolivialeung 發表於 18-11-18 16:09
冇話唔可以,你要請冇人阻止到你!
不過大家都唔建議請斷約!
佢地會有萬樣藉口,僱主對佢唔好,家人死左點 ...

我都不想请斷約工人,好像劈腿,同樣的事情也會發生在自己身上。那完約工人可以嗎?比如上一次contract兩年或四年,謝謝
|
eleven123 發表於 18-11-18 16:40
我都不想请斷約工人,好像劈腿,同樣的事情也會發生在自己身上。那完約工人可以嗎?比如上一次contract兩 ...
完約既都會有衰架,睇彩數!
但斷約一定唔好!
eleven123
|
Msolivialeung 發表於 18-11-18 19:31
完約既都會有衰架,睇彩數!
但斷約一定唔好!

所以是不是請新工人好點?
|
eleven123 發表於 18-11-18 20:11
所以是不是請新工人好點?
都冇一定架!都係彩數!
多啲睇下舊post!邊啲係黑店要清楚!
請左工人後點樣面對大家既關係!
祝你好運!
eleven123
|
Msolivialeung 發表於 18-11-18 20:25
都冇一定架!都係彩數!
多啲睇下舊post!邊啲係黑店要清楚!
請左工人後點樣面對大家既關係!

多謝! 原來要看黑店
木土土
|
eleven123 發表於 18-11-18 11:34
我和老公都工作,小朋友3歲4個月,半日幼稚園,另外半日有1.5個鍾興趣班。家中無寵物,工人有獨立房間。我 ...

湊小朋友,菲律賓工人好d
eleven123
|
木土土 發表於 18-11-18 21:03
湊小朋友,菲律賓工人好d

多謝!我今天研究了一天,都決定請菲律賓工人,只是在年紀和背景方面不知道選哪樣好?謝謝
mondd
|
我作為一個手臭o既。代表可以答你,-一切都是撞彩。什麼断约完约,朋友介紹。既,自定海外或者agent介紹o既,我都瀨过過嘢

除了懶之外-走佬又有,借財仔又有,搏炒又有,偷嘢都有。最短果個做左一個月,話自己隻手唔可以濕水,要返菲律賓。
除咗十年前第一次少不更事,請著位断约公主(我真係白痴到信佢話僱主o吾唔俾飽飯佢食!),其餘全部未嚟过過香港.
都係无無个個好人.

之後我認命,求其去-一間agent,揾一個有手有腳有呼吸o既。
而家呢個工人表現好好,真係幫到手,亦已經第二張约。
Poyau
|
mondd 發表於 18-11-18 23:41
我作為一個手臭o既。代表可以答你,-一切都是撞彩。什麼断约完约,朋友介紹。既,自定海外或者agent介紹o既 ...

十指不沾陽春水
eleven123
|
我作為一個手臭o既。代表可以答你,-一切都是撞彩。什麼断约完约,朋友介紹。既,自定海外或者agent介紹o既 ...

多謝你的分享。最終你找到一個幫手的工人都值得開心 看完大家的分享,我現在已經把預期降到最低,只要身體健康,不要有傳染病帶回家,不虐待小朋友,我已經好滿足
Poyau
|
eleven123 發表於 18-11-19 06:14
多謝你的分享。最終你找到一個幫手的工人都值得開心 看完大家的分享,我現在已經把預期降到最 ...

無期望可能有驚喜 好姐姐可遇不可求
winya
|
唔要斷約,9成9有問題
其餘睇彩數,CV上一切都可以係作的.
eleven123
|
我這兩天一直在網上找姐姐,我對30歲以上單身,有些懷疑。感覺結婚有小孩至少有些束縛吧。我目前target是30歲以下。大家覺得怎麽樣?
eleven123
|
有朋友說她家姐姐週末會網友,我聽了有些擔心,怕惹病回家
Fafa232
|
其實真係撞手神,揾AGENT 只係想要揾個會跟足, 會為你急的跟單。工人姐姐好唔好, 我估都係睇下好唔好彩。
kiwikiwibi
|

你講得好啱, 同埋唔好咁高要求, 做到咁上下就算