自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

stkyo 發表於 18-11-19 00:35
我呢度同你一樣,一個星期倒可回收垃圾,一個星期倒家用垃圾,仲有一個倒garden waste,淨係垃圾桶都3個, ...

你講中晒!!!

夏天一打開個桶前我會收聲同閉氣, 一開就有烏繩, 蚊滋仔撲出黎, 桶底有蛆蟲, 仲要臭. 洗個桶都好麻煩. 隔離屋個垃圾桶臭到我屋企果邊.

夏天時我揀倒垃圾前 1,2 日至食海鮮等等.. 費時搞到個垃圾桶咁臭.

子爵府

畀面勳章

momoballs 發表於 18-11-18 23:46
$70/1gb data? JM 要唔要打去電訊公司格下價轉下plan,雖然電話費呢度都唔平,不過就未聽過有人用$70/1gb ...

係囉,我用bell,兩人10gb, 110/mth

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

linchan 發表於 18-11-18 13:52
我番咗溫哥華六年半,
呢邊真係愈來愈多不同人種, 本地鬼佬, 歐洲鬼如Polish, Bulgarians,Russian, 韓國, Fi ...
你返咗加拿大唔知道香港近幾年,空氣污染非常嚴重,比以前更差⋯⋯

男爵府

bosch 發表於 18-11-19 01:24
你講中晒!!!

夏天一打開個桶前我會收聲同閉氣, 一開就有烏繩, 蚊滋仔撲出黎, 桶底有蛆蟲, ...

西人夏天將d organic waste雪入車房嘅冰櫃裡…臨到前一晚拎出去倒

男爵府

linchan 發表於 18-11-18 13:52
我番咗溫哥華六年半,
呢邊真係愈來愈多不同人種, 本地鬼佬, 歐洲鬼如Polish, Bulgarians,Russian, 韓國, Fi ...

仲有安樂死合法,絕對唔同瑞士咁求其話想做就做,規管非常嚴格

不過大麻合法化確實令人擔憂,一個對煙酒都規管得十分嚴格嘅國家竟然容許大麻合法令人匪夷所思

男爵府

momoballs 發表於 18-11-18 23:46
$70/1gb data? JM 要唔要打去電訊公司格下價轉下plan,雖然電話費呢度都唔平,不過就未聽過有人用$70/1gb ...

我都係fido, 用咗佢6年啦, 我都問過佢但話冇special. 上佢web睇plan都好貴. 現在講咩都冇用,我已續約.

珍珠宮

之前去過温哥華,覺得空氣好好,吾見人吸煙,我真是想像吾到大麻合法化
人好nice 好過西雅圖那邊

地方够大,國家公園又多。上次去可以免費去博物馆看畢加索

科學館好靚,小朋友玩成日都吾够
如果有小朋友,温哥華是好合適的地方

大宅

bosch 發表於 18-11-19 01:24
你講中晒!!!

夏天一打開個桶前我會收聲同閉氣, 一開就有烏繩, 蚊滋仔撲出黎, 桶底有蛆蟲, ...

隔離屋臭到過來又幾無辜嘅

首頁

尾頁

跳至