請問有冇JM用華為手機,有嘢請教.Please

bblou3
|
有用華為手機的是否沒有WhatsApp upload的?搵唔到,可否告知一下。10分感激
1010mum
|
bblou3 發表於 18-11-18 15:01
有用華為手機的是否沒有WhatsApp upload的?搵唔到,可否告知一下。10分感激
...

Whatsapp 設定 - 對話 - 對話備份

唔關華為事,所有android 都係如此操作。
野原美冴
|
唔多明你問咩?

我用華為, whatsapp可以send 相,send 文件,打字框框右邊有個萬字夾圖案,按一下加入文件相片。
bblou3
|
野原美冴 發表於 18-11-18 15:36
唔多明你問咩?

我用華為, whatsapp可以send 相,send 文件,打字框框右邊有個萬字夾圖案,按一下加入 ...

佢個華為App Store只有呢個WhatsApp tool, 又唔比我upload google play

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Helen小宝宝
|
bblou3 發表於 18-11-18 15:47
佢個華為App Store只有呢個WhatsApp tool, 又唔比我upload google play

大陸買?要下載另外一個軟件先可以下載Google
bblou3
|
Helen小宝宝 發表於 18-11-18 16:01
大陸買?要下載另外一個軟件先可以下載Google

Yes,朋友送的請問是什麼軟件?thanks
lyh80115
|
部機裝番play store未?
wyl
|
bblou3 發表於 18-11-18 16:02
Yes,朋友送的請問是什麼軟件?thanks
你裝個GMS installer就可以裝Google Play Store
bblou3
|
lyh80115 發表於 18-11-18 16:20
部機裝番play store未?

装唔到唔俾裝,因為佢係要經華為個App Store裝,之後裝咗又彈出,唔俾裝
bblou3
|
wyl 發表於 18-11-18 16:26
你裝個GMS installer就可以裝Google Play Store

多謝,等陣有Wi-Fi再試吓
bblou3
|
華為個App Store,如果要用佢來裝就裝、上不到大陸以外嘅網頁。搞咗兩個鐘了
小倩
|
https://www.coolapk.com/apk/com.goplaycn.googleinstall

先下載谷歌安裝器
便可以再dl playstore
bblou3
|
小倩 發表於 18-11-18 17:03
https://www.coolapk.com/apk/com.goplaycn.googleinstall

先下載谷歌安裝器

Thanks