一天團同台食飯

mandy952
|

一圍12個,成台得我個仔同另一個細路。個細路由3個老人家帶,鍾意食嗰碟就不停夾,禁住個轉盆唔比人轉,睇住佢嗰個兩個老人家話左佢兩句就繼續自己食冇再理個細路,之後同台另一個女士睇唔過眼襯佢食緊就即刻轉左個盆,仲話人地都未夾,但嗰3個老人家都好似聽唔到咁,當冇事發生……真無言
crystal媽咪
|
mandy952 發表於 18-11-18 15:16
一圍12個,得我個仔同另一個細路。個細路由3個老人家帶,鍾意食嗰碟就不停夾,禁住個轉盆唔比人轉,睇住佢 ...

佢扮聽唔到,你哋照轉唔得咩??
要記住大家都有畀錢
gion
|
老人家邊理得咁多,有心都冇氣鬧啦,食飽先最實際。

比我會話個細路,有D細路係要比外人話下先得。
終極熊貓
|
老人家,耳仔係無咁靈光
佢都唔想
熊熊老婆
|
我都好怕呢啲人。仲有一類係不停嫌三嫌四,又話D 餸cheap,難食,又話自己曾經係歐洲,美州食過D 乜嘢好好食。但又不停食
Mm233
|
所以我最怕join團
靚靚C9
|

YY1101
|
熊熊老婆 發表於 18-11-18 15:23
我都好怕呢啲人。仲有一類係不停嫌三嫌四,又話D 餸cheap,難食,又話自己曾經係歐洲,美州食過D 乜嘢好好食 ...

呢款我都遇過
一行六人
mandy952
|
gion 發表於 18-11-18 15:20
老人家邊理得咁多,有心都冇氣鬧啦,食飽先最實際。

比我會話個細路,有D細路係要比外人話下先得。

其實個細路好細個,下次再遇到我會出聲話
唯一好處係比左個好好嘅反面教材阿仔
Charlotte_mom
|
我認我小氣,一定第一時間夾左自己果份先,其他你點攪我無眼彩你
Charlotte_mom
|
終極熊貓 發表於 18-11-18 15:20
老人家,耳仔係無咁靈光
佢都唔想

自己掛住傾就掛住傾啦,根本唔駛人出聲鬧,自己應該識做
我親身經歷,我99帶我個女去玩,同同學個阿麻傾傾傾傾8888,兩個細路做左曳野無人理,俾人兜口兜面出聲話(事後第三者話我知,瘀到爆!)
終極熊貓
|
Charlotte_mom 發表於 18-11-18 16:11
自己掛住傾就掛住傾啦,根本唔駛人出聲鬧,自己應該識做
我親身經歷,我99帶我個女去玩,同同學個阿麻傾傾 ...

樓主無講當時聲量如何環境如何,我只係講緊個可能性

當日常要對住啲老人家,佢稍一不專心,或我講得太快,咬字唔清楚,佢就會聽唔到或聽錯,咁都要argue?

事件上,當然係果家人無顧全大局