自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

可以買行山某牌子旳三合人褸,SHARP得嚟又擋到風又保到暖

唔好買有花花款,會感覺似晨褸

男爵府

回覆樓主

唔會買羽絨
又唔實用
又殘忍
去落雪又gg,其他東南亞地區又唔需要
連我媽都話洋蔥式穿搭仲暖

子爵府

要買就買一件好野,basic 款最好,要過pat pat ,羽絨+goretex, 全天候多功能了,下大雪大雨都無有怕,貴買平用,一件用上好多年,話唔定下次去好涷地方玩。

珍珠宮

回覆樓主

我貪靚,好多年無買過羽絨,某大名牌我都唔覺cutting 靚
況且上海聖誕連雪都唔會落,頭、手、腳保暖更重要

翡翠宮

回覆樓主:

其實睇你怕唔怕凍。。。。。。有時22,23度都見到有人著羽絨。。。。。。我自己起碼14,15度先可能著。

子爵府

sabun 發表於 18-11-18 21:01
香港通常穿不到,可能只穿到1、兩天,但外遊又冇理由穿 如一件長羽絨要1500元會太貴嗎?幫我 ...

圖3

大宅

我都突登買件二合一羽絨風褸去,平時也可著返,厚羽絨我好少著。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

有買,因為到外地旅遊

JD930    發表於 18-11-21 13:55

水晶宮

我好好奇點解呢度有啲人可以去一次凍地方就買一件羽絨,咁奢侈。。。就算錢多,都要搵地方放㗎,難道當一次使用物件,用完即棄?

BK真係令人大開眼戒。。。

利申,我一件羽絨都冇。

珍珠宮

Q10 發表於 18-11-19 12:35
圖3

jm妳一定很後生又充滿童真

大宅

回覆 sabun 的帖子

$1500我覺得抵, 不過都要睇羽絨成分, 我之前件Blue Label幾年前買都要$5xxx

男爵府

Gu短賣$399,長賣$499,新做會員再減$30,個款是淨色襟興的款。

公爵府

EstrellaDamm 發表於 18-11-19 13:44
我好好奇點解呢度有啲人可以去一次凍地方就買一件羽絨,咁奢侈。。。就算錢多,都要搵地方放㗎,難道當一次 ...

話緊我呀?我唔係用完即棄架喎,我會輪住着,去long trip或返外國,少都一頭半個月,怎可能一件羽絨,大衣日日着?各人有各人嘅須求啫,你冇須要唔代表人冇須要,對不?

JD930    發表於 18-11-21 13:54

子爵府

happylife1210 發表於 18-11-19 00:40
我剛喺韓國買左件k2牌長羽絨俾阿囡去加拿大讀書著,3千幾!返到黎香港睇下Columbia north face 果啲普通中 ...

我係首爾都買咗Columbia, 有毛毛帽,千頭好扺!

珍珠宮

王國教室勳章

真係去好凍至會著。我以前有件好好著,覺得香港機會著就無拎返來

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

BGCOME08 發表於 18-11-18 22:49
每次去勁凍嘅地方都買新羽絨,所以我屋企好多件 。啱啱又買咗1件羽絨,1件沖鋒衣準備去北歐。我老 ...

哈哈我都係
我來緊都會去北歐啊,今次怕凍所以最近買咗件Patagonia唔買max & co嗰啲靚款

首頁

尾頁

跳至