懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb而家三星期大,訓教成日手郁郁好似驚咁
訓唔冧..有咩方法可以令佢訓冧d
好煩惱.. 食完奶放左佢落床訓左陣就喊唔停
抱左好耐先訓返 一放落床又喊醒

大宅

用包被包實佢 因為習慣左係媽咪肚 突然手腳可以自由活動 冇安全感 或者放個米袋係心口

別墅

hoimin 發表於 18-11-18 22:00
用包被包實佢 因為習慣左係媽咪肚 突然手腳可以自由活動 冇安全感 或者放個米袋係心口
...

佢唔比包實 一包住係咁掙扎..要露對手出泥先開心.. 佢慣左打側訓 如果放米袋要平訓先得☹️

已刪除用户

複式洋房

我個個又係三星期大,又係一放床就起身,好似好無安全感咁,抱到個人傻

複式洋房

用有d可以包實BB既睡袋,例如love to drexm, halx sleepsack.

別墅

頭一個月都係咁架,我仔嗰時都係咁,我試過3個方法,奶嘴,玉扣,夜晚嗰時將佢著過嘅底衫由前同後,面同底徹底反轉,領口對床頭放喺bb隔離,但日頭就拎走
有時老人家啲野咪話唔信

男爵府

Ice0018 發表於 18-11-18 21:24
好煩惱.. 食完奶放左佢落床訓左陣 ...

無安全感,我個仔個時都係咁嫁,抱佢訓著大約20~30分鐘係佢熟睡先勁小心放落bb床,抱到佢個半月大,我頂唔順狠心幫佢介抱,慢慢介日頭抱,之後就夜晚都介埋,初頭佢係日頭好眼訓,要我抱住佢,我就同佢一齊係大人床訓,我隻手墊係佢patpat下面搖住佢,有時就拍佢大脾,唔會一日半日就成功,佢喊到面紅耳熱先抱一抱 成個下午無訓過,仲順手調埋時間夜晚乖乖訓,日頭唔訓咁多,之後介埋夜奶
另外bb會有驚一驚嚇一嚇既反射動作,訓著都會有嫁

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能缺乏安全感,試下用被包實BB.

伯爵府

用包被包住佢,我女都係咁,都無話訓唔好

複式洋房

試下用love to dream睡袋

子爵府

慢慢就好,我女之前要抱住先訓,三個月之後就唔洗了,可以自己訓

別墅

Carmen8080 發表於 18-11-18 22:16
我個仔三星期大又係咁 抱到手痛

係 一係食完奶唔訓扭計扭眼訓..抱到冇力抱

別墅

DaDaKeKe 發表於 18-11-19 23:11
試下用love to dream睡袋

我去睇睇先

別墅

mocha20150323 發表於 18-11-19 23:19
慢慢就好,我女之前要抱住先訓,三個月之後就唔洗了,可以自己訓

希望佢大小小介埋夜奶就好

別墅

同我仔一樣,明明抱住訓到好冧,一放床就醒一係就訓半個鐘又醒

大宅

Ice0018 發表於 18-11-18 22:05
佢唔比包實 一包住係咁掙扎..要露對手出泥先開心.. 佢慣左打側訓 如果放米袋要平訓先得☹️
...
開頭我又係一包佢就喊~以為冇用
但之後人地教屯完要抱佢一陣先
等佢訓左先放落床
就真係冇咁易醒GA

首頁

尾頁

跳至