有冇jm试過跟團去印度玩?

SandyWu
|
想農曆年去玩
o_____o
|
印度我真係唔敢去
bonbonyy
|
SandyWu 發表於 18-11-18 21:25
想農曆年去玩

咁啱嘅,我剛同朋友報左農曆新年嘅團去玩呀!
不過其實我幾年前都自由行包車去過,不過朋友未去過就陪佢去多次,今次都有啲未去過嘅景點!
SandyWu
|
bonbonyy 發表於 18-11-18 21:53
咁啱嘅,我剛同朋友報左農曆新年嘅團去玩呀!
不過其實我幾年前都自由行包車去過,不過朋友未去過就陪佢去 ...

我会一家人去,年初—出發
小星星1
|
o_____o 發表於 18-11-18 21:29
印度我真係唔敢去

我有親人同朋友兩個自由行去,男仔,話幾汚糟,餐餐在洒店食,不過好多景值得一去的
canies
|
好多年前跟永安去,食住玩都好正。
SuperChanB
|
我朋友去過,佢話佢第一日開始,倒數希望快啲返香港
c.vieri
|
之前有男同事跟團去,佢話由第一日疴到返香港
reis
|
想農曆年去玩

大約十年前參加永安印度團去八日
我哋四個人帶咗一箱杯麵
一箱蒸餾水檸檬茶
去到當地我哋冇飲過當地啲水
飲檸檬茶或者用一蚊美金買樽裝可樂
全程冇肚痾
食嘅嘢都好地道
但係街邊檔就唔建議你食
酒店提供嘅食物都好有水準
刷牙我都用自己水
冇用酒店水喉水
cibewong
|
想農曆年去玩

我呢世都無諗過去印度,點解你會想去嘅。
mmya
|
其實我都想去 覺得跟團應該冇咩大問題
Kittychan3802
|
2014年聖誕節跟永安去,覺得幾好
hellomiki
|
從未想過去印度,好像好恐怖咁,除了污糟,更驚當地男人
childkid
|
我曾經跟團去過! 好似係康泰,跟團都OK,食嘅嘢全部都係喺酒店,個領隊都唔建議我哋食街邊嘢!
其實去印度,你要預咗無得享受,要帶著認識世界嘅心態去,咁樣成個旅程會過得好啲!
冬瓜籽
|
應該跟團會好啲
幻想曲
|

跟團去過,感覺都幾特別

有日下午團無活動喺酒店hea,我哋就利用呢個空檔喺附近行吓,行到一個住宅區,見有間屋好似喺on sales,我哋好奇走埋去睇下,喺嗰時,有個婆婆從隔離屋行出嚟,用印度文猛同我哋講嘢,我哋當然聽唔明,後來佢做咗個飲茶嘅手勢,我哋估佢喺想請我哋入去佢間屋飲杯茶,不過我哋都未大膽到入陌生人嘅屋,所以用英文講多謝佢,話俾佢知我哋來自香港,然後就離開。

喺呢d 住宅區,就算自己四圍行其實都無乜點,我哋亦唔驚,反而喺d 遊客區就俾d 賣紀念品嘅人騷擾,真係極之煩。
sfuhsg
|
我玻璃肚,肯定痾到脫水
molasses
|
想農曆年去玩

你打算去邊? 呢個時間印度日落後好凍嘅, 溫差頗大。但一定舒服過夏天去。
lucial
|
想農曆年去玩

也是新年去過,堅好玩兼難忘,好值得去特別係 Kashmir
LittleRoxie
|

一定至少要跟中價團
印度團費平同貴相差甚大
七天團費由5千至三萬不等
建議至少Join二萬玩七天的
全程在國際五星級酒店食飯