夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

老公問我幾時得閒陪佢家姐,又係呢個問題好困擾我,點解講到要我交時間,你家姐姐,佢成日想同我個女玩,但偏偏次次出去我都覺得佢霸住我個女,感覺搶走咁,但我呢啲感覺點同老公表達呢? 再者佢家姐單身,佢地感情好,以前拍拖都試過3人行,拍拖都算,宜家有小朋友我想family day又要預一日比佢,推佢又唔係,唔推佢又唔知點,唉……又唔知點同老公表達感受,好困擾囉

別墅

sumpo 發表於 18-11-18 22:03
老公問我幾時得閒陪佢家姐,又係呢個問題好困擾我,點解講到要我交時間,你家姐姐,佢成日想同我個女玩,但 ...

其實沒有什麼啊,多一個姑媽疼寶寶不好嗎?我的情況和你一樣,每次出去玩都會叫上老公的姐姐.我感覺沒有什麼問題,多個人照顧孩子,我樂的輕鬆

子爵府

老公問我幾時得閒陪佢家姐,又係呢個問題好困擾我,點解講到要我交時間,你家姐姐,佢成日想同我個女玩,但 ...

妳個女幾大? 妳姑奶多數寵妳個女, 還是教? 如果係細心教的話, 都可以給多一點時間觀察既....

我明妳怕咩, 妳怕妳個女親佢不親妳, 第日一句唔洗聽妳媽咪話, 都幾難受........, 當然實際情況妳最清楚.... 兩公婆不應該存在這些心事的, 妳試下用一些較易入耳的說話, 同妳老公商量下, 正常妳老公應該愛妳多過愛家姐的, 應該會幫妳擋駑既.

family day 指一星期陪一次佢家姐?

瑪瑙宮

我都唔知會有咩感覺, 從來無人比我想霸住我个仔的感覺, 好耐無見, 特別錫个小朋友都唔奇, 我好少見我姪女, 見到我都會又攬又錫咁.

大宅

回覆樓主:

無咩問題喎,家姐同你老公感情好,自然錫你個囡,有家人錫你囡囡唔好咩?

翡翠宮

回覆樓主:

同你個女玩,你覺得人地搶走你個女
咁你吾好比你個女同任何人玩囉

男爵府

回覆樓主:

其實我都唔知點講
每次見到佢同我女玩,有時有啲野鐘意就帶佢去做,去食,去玩,我女先4歲,我覺得有時都要問下我先囉,佢就成日自己話事咁,個女始終係我,你話我麻煩都好啦,應該都要問下我呀,當然好多時都冇問就帶佢食同玩咁,好多次事后都因為咁同我老公嗌交

男爵府

我會覺得family day就係父母同仔女過,多左一個幾錫自己仔女嘅人或減輕幾多負擔都好,已經令family day變左質。
但話哂係老公家姐,都要比面,咪同老公講遠少少嘅日子囉,你唔比日子,一係老公繼續問,一係佢直接幫你約埋,2樣都仲衰。

子爵府

我覺得間唔中一日半日無所謂,成日都係咁,我一定拒絕

男爵府

sumpo 發表於 18-11-19 00:00
其實我都唔知點講
每次見到佢同我女玩,有時有啲野鐘意就帶佢去做,去食,去玩,我女先4歲,我覺得有時都要 ...

我明你感受,好怕因爲佢改變自己對小朋友旣教法同心態,小朋友係白紙佢唔識分邊樣係對或錯,如果寵壞咗唔係一件小事,我都好怕小朋友同我講亞xx教我點點點,係好旣就唔怕最慘係價值觀錯曬

男爵府

樓主,我好明白你感受,我姑9冇人陪,時常找我個女(我個女好細)陪佢,有時同我個女出街又唔同我們講(因我姑9放平日),大約1歲幾,姑9自己食緊野,居然用自己食過匙巾比我個女食,有時又比朱古力,我見到出聲,平日返工我未必見到,姑9又未結婚未有小朋友,dim明白,只有教壞人哋個女,我不比食,他比,咁小朋友如何適應,姑9己為錫,我不應同,我知道你不是怕他爭你個小朋友,有d野要同你先生反應,自己感受自己明白,但我明白你,我加油!

侯爵府

畀面勳章

sumpo 發表於 18-11-19 00:00
其實我都唔知點講
每次見到佢同我女玩,有時有啲野鐘意就帶佢去做,去食,去玩,我女先4歲,我覺得有時都要 ...

咁佢有冇問過你C6先? 其實佢都係你C6個女,如果你C6己答應,正常佢又唔會再問你,或者你同你C6溝通下,叫你C6同你商量左先答應囉,多個人錫個女係好事,耐唔耐見下0k啦。

水晶宮

畀面勳章

mini1204 發表於 18-11-18 23:39
同你個女玩,你覺得人地搶走你個女
咁你吾好比你個女同任何人玩囉
...

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都唔知幾想有個信得過的人, 得閒帶我兩隻魔怪去玩, 等我可以同老公拍下拖

男爵府

KILW 發表於 18-11-19 00:09
我會覺得family day就係父母同仔女過,多左一個幾錫自己仔女嘅人或減輕幾多負擔都好,已經令family day變左 ...

esactly囉,幾錫都係咁話,family day丫碼,從來我都唔係呻辛苦,拖住小朋友出街累都係樂趣同經歷黎囉,你幫左我仲經歷唔到,老公放weekend 得日半,仲要比一日你,我覺得好多囉,佢又未婚,對我黎講,有時返99家食飯,同姑拉玩下我覺得已夠啦,仲要預多佢一日,真係我99都冇咁煩

男爵府

Wendy1017 發表於 18-11-19 14:44
我都唔知幾想有個信得過的人, 得閒帶我兩隻魔怪去玩, 等我可以同老公拍下拖 ...

我都想,但姑拉佢係好人,但唔代表我信得過佢

男爵府

BBG520 發表於 18-11-19 04:34
我明你感受,好怕因爲佢改變自己對小朋友旣教法同心態,小朋友係白紙佢唔識分邊樣係對或錯,如果寵壞咗唔 ...

佢最鐘意食完飯比野飲佢飲,其實我表態過,暗示明講過唔想佢食完飯就飲,但佢偏偏次次食完飯都問,我老公有講話唔洗特登買,佢都仲係要買,有時真係唔講得咁多囉,佢自己又冇拖拍,冇小朋友佢點會明點教嘅固中道理姐,所以有時真係好怕見佢

男爵府

sumpo 發表於 18-11-19 15:06
佢最鐘意食完飯比野飲佢飲,其實我表態過,暗示明講過唔想佢食完飯就飲,但佢偏偏次次食完飯都問,我老公 ...

即係我姑仔一樣,無拍拖又未生過,仲要教我點樣教小朋友,話佢又唔係,唔話佢自己又著火,都係叫隻佬同佢講唔好再破壞我哋教仔嘅方法

大宅

我完全明呀
我個ex 姑9都係咁
最大個問題係喺你c6度
因為你c6覺得無問題
首要都係要同c6傾

男爵府

艾菲妹子 發表於 18-11-19 17:46
我完全明呀
我個ex 姑9都係咁
最大個問題係喺你c6度

係喎,所以我一講就講佢地感情好,可能仲好過我同佢囉,如果唔係都唔洗要我交個日子比佢,幾時一齊出去囉,有啲令我好討厭囉,最慘佢攪我女丫碼,已好多次因為佢,我地嗌交囉,就黎因為佢要離婚囉,

首頁

尾頁

跳至