自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見夫妻版好多留言都好介意先生或太太有男性好朋友或女性既知己,你地介意嗎?

我先,我身邊有唔少男性既好朋友/知己,結左婚後亦無因為我嫁左老公而疏遠我,有d仲會同我老公打機睇波買玩具

甚至有d知己會同我老公講,我怕你老婆唔識路黎,特登打比佢,接埋佢去,你知你老婆真係白痴黎,唔接我怕佢九點都未去到。

又或者星期六日會上我屋企睇波/打機

食飯我老公唔係到都會夾埋比我 ,走時都會話車埋我返去

你地介唔介意另一半有好朋友呢?

大宅

koalachan2002 發表於 18-11-19 00:52
見夫妻版好多留言都好介意先生或太太有男性好朋友或女性既知己,你地介意嗎?

我先,我身邊有唔少男性既好 ...

如果個異性外在條件都幾差,加上知道自己老公多年來口味都唔特別重的,應該唔多介意..

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我唔介意,但我異性好友個老婆就有啲介意我,所以我同呢位好友疏遠咗,又唔可以話疏遠嘅,好友感情仲係度,不過以前事無大小都會搵佢傾餐飽,而家就有較緊要嘅先搵佢傾,因為係好朋友,我會尊重佢太太,我亦唔想因爲我而令到佢同佢太太之間攪到唔開心

wcpcelia    發表於 18-11-19 18:43
FJmom    發表於 18-11-19 01:50

男爵府

littlemiss123 發表於 18-11-19 00:55
如果個異性外在條件都幾差,加上知道自己老公多年來口味都唔特別重的,應該唔多介意..
...

即係你接受唔到老公有異性好朋友對嗎?

男爵府

stkyo 發表於 18-11-19 00:59
我唔介意,但我異性好友個老婆就有啲介意我,所以我同呢位好友疏遠咗,又唔可以話疏遠嘅,好友感情仲係度, ...

你呢種情況我都有遇過,卒之我叫埋佢老婆一齊出黎食、一齊出黎傾,一齊出黎玩、佢老婆亦知我有老公,慢慢都接受左我

大宅

koalachan2002 發表於 18-11-19 01:09
即係你接受唔到老公有異性好朋友對嗎?

正常女仔冇結婚都有拖拍啦, 明知人地有老婆仲成日要見面為咩呢? 一班人聚舊, 或者老婆都在場就唔同講法, 正常做人老婆既, 老公有心事有好野, 都係同自己講啦, 點會鍾意佢搵其他人講? 我自己就會驚老公俾人搵笨多過驚佢偷食.

利申: 老公一個異性好友都冇

公爵府

littlemiss123 發表於 18-11-19 00:55
...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

koalachan2002 發表於 18-11-19 01:11
你呢種情況我都有遇過,卒之我叫埋佢老婆一齊出黎食、一齊出黎傾,一齊出黎玩、佢老婆亦知我有老公,慢慢 ...

已經試左,仲叫埋我老公,唔work架!因為我朋友係識我在先,同埋已經識左好一段時間,佢未結婚時我已經結左婚,我地個個星期都見面,好friend,另外仲有一位朋友,通常我地3維一體,仲一齊去過日本。。。

佢老婆話”硬係覺得我地(我同佢老公)有D野喎",咁無計啦!唯有避忌一下

男爵府

stkyo 發表於 18-11-19 01:30
已經試左,仲叫埋我老公,唔work架!因為我朋友係識我在先,同埋已經識左好一段時間,佢未結婚時我已經結 ...

多數都係三人組合嫁
岩既,你為你好朋友好,係應該避忌下,因為有d女人真係接受不了既,唯有自己醒d,同多d約出黎一齊大圍見下

公爵府

回覆樓主:

有異性好友,佢老婆識我時我已經結左婚。我地有互相拜年 燒野食 間中都會單獨出來飲茶,都係傾下仔女 屋企人 反而私下好少whatsapp 真係耐無見先約下。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

koalachan2002 發表於 18-11-19 00:52

我同老公都無,我諗或多或少都會介意吧!如果你老公有異性好朋友跟埋你哋旅行,真係可以無問題

水晶宮

我婚前婚後都無

但同c6拍拖時,佢有個契妹。但個契妹會成日喺c6面前數自己老公,我們拍拖穩定後她便疏遠了我c6

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

睛靈勳章

我沒有!但是我唔介意,我都唔想見到!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無, 唔相信男女之間可以有純友誼!!

男爵府

stkyo 發表於 18-11-19 00:59
我唔介意,但我異性好友個老婆就有啲介意我,所以我同呢位好友疏遠咗,又唔可以話疏遠嘅,好友感情仲係度, ...

Jm你呢個態度好好。有d人會覺得都冇野駛乜避忌,但其實真係好朋友更加要顧及佢身邊人感受,吾想見到朋友夫妻鬧交有問題

男爵府

我有個異性好朋友 係中學同學,再加埋另外一個女仔,三個好friend 由中學已經成日一齊玩

老公知道有呢個人 但唔識佢 無見過

結婚前試過同呢個異性朋友兩個人去旅行,呢家結咗婚三個人間唔時都會一齊出去食飯 大家仲會撈亂d飯一齊食,咩話題都可以講 好開心

伯爵府

有,但係全部已經變咗”在心中”,生日或者有嘢傾咪whatsapp下,但唔會好似以前咁日日講無聊嘢。都好少會單獨約。大家都有另一半又有家庭,怕自己老公同朋友老婆唔鍾意,所以無謂再咁多接觸。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

男爵府

我只接受普通異性朋友,如果男既同我講大家只係好朋友,好岩傾,互相了解,我肯定呢段友誼必定後患無窮。由其老婆連呢個「好朋友」都未見過果種。

首頁

尾頁

跳至