美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

我都想知!邊間好!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

2位打手好唔專業 Pico係laser既一種啊
同埋你地講果間野臭名遠播啦 慳番啲口水 呢度無你要既傻仔啊

男爵府

rrage0203045 發表於 18-12-17 21:59
2位打手好唔專業 Pico係laser既一種啊
同埋你地講果間野臭名遠播啦 慳番啲口水 呢度無你要既傻仔啊
...

果然心水清

大宅

我打左4次pico,鼻側邊毛孔細左好多,但黑頭依然好多,不過黑頭都細粒左,成塊面光滑左好多
我係打discovery機,搵醫生打既,但downtime要成個星期嫁,打完塊面好似俾地獄之火燒完咁,唔係個個接受到,我頭幾日都要帶口罩先出街,廢事嚇親人
暫時係我做過最見效既機
題外話,醫生有講過出邊好多鋪頭一次打晒兩個頭,美白加收毛孔,其實效果就冇咁明顯,因果兩邊既能量都要較低一半,如果你想收毛孔就淨係打蜂巢頭,而且最好搵醫生打,呢d錢唔好慳,始終都係有創傷性既treatment

大宅

charz 發表於 18-12-18 01:12
我打左4次pico,鼻側邊毛孔細左好多,但黑頭依然好多,不過黑頭都細粒左,成塊面光滑左好多
我係打di ...

大約要幾錢?

大宅

wawafu 發表於 18-12-18 02:08
大約要幾錢?
我打局部,3千零蚊一次

大宅

回覆 charz 的帖子

請問discovery pico 痛嗎?

大宅

cindycindy1103 發表於 18-12-19 10:02

醫生會搽麻醉藥,不太痛

大宅

cindycindy1103 發表於 18-12-19 10:02

我同你一樣,都係想收毛孔
試過幾間,同你分享下,全部係治療師打
Cosmxx: Picosure 試做, 做完有效果,服務好好又細心,但好貴(近5000)所以無join
Beauskix: 無試做下join 6800 plan包3次Picoway+3次Fotona。 有超值既感覺,服務都好發數同Cosmxx 差不多,但無Cosmxx甘華麗,但價錢差幾倍。 打完第二次已有朋友屋企人話皮膚靚左。之後join 8次 Picoway 都係around 1800 一次 。其實做到真係好平。
中間試做Collagex plus , Discovery Pico 局部, around 1300 次。 效果都ok, 發數都足, 但局部泛圍較細,最後都選擇join 番 Beauskix 全面。如果你問題地方不太大,可以試這間。。

大宅

mihk 發表於 18-12-19 12:10
Cosmxx: Picosure 試做, 做完有效果, ...

以上三間都唔hard sell, 三部機我都覺得有效果,downtime 都要3-4天, 痛就可以忍到的。
做左六次毛孔真係細左平左好多。
join Beauskix問我攞refer送多一次Fotona1064

禁止訪問

大宅

唔痛,但唔係冇感覺,可接受範圍內

大宅

mihk 發表於 18-12-19 12:10
Cosmxx: Picosure 試做, 做完有效果, ...
我說係0係你講第三間度做,你千幾蚊個隻應該係治療師打,我局部係醫生打加上個範圍大d所以貴小小

我都有去beauskix 度consult過,但我本身有朋友係做美容既,佢話想快見效肯定係要有創傷性先得,所以我就冇考慮picoway ,但beauskin打thermage同其他機都真係平絕成個市場,我都唔知點解做到咁平,想試但又驚咁平效果唔好

別墅

回覆 mihk 的帖子

我見Beauskxx 個到出左個新plan .. 想問Fotona 有無用..同埋打完會唔會好紅, downtime 好耐?

大宅

charz 發表於 18-12-22 15:46
我說係0係你講第三間度做,你千幾蚊個隻應該係治療師打,我局部係醫生打加上個範圍大d所以貴小小

我都有去 ...

我係打Picoway Resolve 頭, 都好創傷啦,效果係好好既。
Beauskxx 佢地激光同脫毛真係好有效加超值, 真心好既。
Thermage我都諗左好耐係唔係佢度做,終於萬幾二萬元都唔係join laser 甘隨便。
有人試過請分享。

首頁

尾頁

跳至