懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經十週,突然流血,唔算好多血但一照超聲波就話入面仲有7cmX3cm嘅血塊⋯⋯⋯醫生開咗紙bed rest 十幾日,好擔心
之後過兩日去睇私家醫生,同佢講個時,佢仲問我:係咪7mm聽錯咗做7cm丫⋯
點知一照醫生都嚇一跳:( 由子宮左邊去到個胎盤後面足足7cm
好彩BB冇事,心跳仲有167,size 正常3.27cm
過兩星期再照,希望啲血塊會消失啦
醫生話已經過咗10週,食安胎藥都冇用。

複式洋房

回覆樓主:

我都有積血,已經流左3個月,日日都用m巾或護墊。。。醫生話等自己吸收或者排出黎,冇野可以做到

呢3個月都已經因為大出血而入院幾次,鮮血如泉水湧流,嚇死我

大宅

MommyPanel勳章

我都有積血啊,雖然冇咁大!但係而家已經自己吸收左啦

大宅

babymama2 發表於 18-11-19 14:55
我都有積血,已經流左3個月,日日都用m巾或護墊。。。醫生話等自己吸收或者排出黎,冇野可以做到

呢3個月 ...

你幾多週了?有冇病假紙?不停同自己講要有信心
我只流左一次好少血,估唔到血塊咁大⋯

大宅

angela96 發表於 18-11-19 15:23
我都有積血啊,雖然冇咁大!但係而家已經自己吸收左啦

你有冇計過用咗幾多日去吸收晒啲血?

大宅

MommyPanel勳章

zoeyho 發表於 18-11-19 16:49
你有冇計過用咗幾多日去吸收晒啲血?

9週出血發現,14週去照性別時無左

大宅

回覆樓主:

有無問埋中醫? 如果都係無計就訓多d床, 遲下可能會退到

複式洋房

zoeyho 發表於 18-11-19 16:47
你幾多週了?有冇病假紙?不停同自己講要有信心
我只流左一次好少血,估唔到血塊咁大⋯
...

依家15週,由有左冇幾耐就流血啦,不斷睇醫生拎病假。。。我孖胎,所以更擔心

fb有個外國support group,有啲人唔會流血,有啲積血一直存在,bb安全出世,當然有啲就冇咁好彩。。。

總之同bb講要堅強,唔好比積血阻住,要痴實媽媽!!

大宅

dolldollk 發表於 18-11-19 17:34
有無問埋中醫? 如果都係無計就訓多d床, 遲下可能會退到

今個星期留喺屋企臥床,下個星期先去睇中醫(emoji)‍⚕️
希望BB黐實啲!

大宅

zoeyho 發表於 18-11-19 20:01
今個星期留喺屋企臥床,下個星期先去睇中醫(emoji)‍⚕️
希望BB黐實啲!
...

休息係最有用既方法 祝bb痴實你

複式洋房

zoeyho 發表於 18-11-19 11:59
已經十週,突然流血,唔算好多血但一照超聲波就話入面仲有7cmX3cm嘅血塊⋯⋯⋯醫生開咗紙bed rest 十幾日, ...

我10週嗰陣流咗好多血,係急症室臨照前起身上牀嗰陣,感覺下面好似流水咁,成塊護墊都係仲流埋落地,即刻問醫生bb係咪無啦,醫生話照咗先,仲有心跳,不過話流咁多血入院好啲,到夜晚再照話裏面有血塊,size同bb一樣大,bb可能會一齊流出,之後無再流血,到14週流過啡一星期,再入院照,血塊仲係度,冇乜點小過,醫生都話無咩可以做,到照結構醫生話血塊無咗,不過之後有流過小小啡,宜家27週啦 ,樓主加油

伯爵府

已經十週,突然流血,唔算好多血但一照超聲波就話入面仲有7cmX3cm嘅血塊⋯⋯⋯醫生開咗紙bed rest 十幾日, ...

7cm真係幾大下

大宅

mandy0927 發表於 18-11-19 20:53
我10週嗰陣流咗好多血,係急症室臨照前起身上牀嗰陣,感覺下面好似流水咁,成塊護墊都係仲流埋落地,即刻 ...

你有冇keep 住臥床丫
已經拎左半個月假了

複式洋房

zoeyho 發表於 18-11-19 22:44
你有冇keep 住臥床丫
已經拎左半個月假了

冇呀,兩次入院都第二日就無流出院,同埋仲要帶小朋友,無得臥床

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唯有暫時先臥床休息,祝BB順利健康成長。

洋房

我都十週。岩岩流血塊。1cm x1cm. 即刻標左去急症。照仲有心跳。真系驚。

大宅

Mandykitma 發表於 18-11-22 00:56
我都十週。岩岩流血塊。1cm x1cm. 即刻標左去急症。照仲有心跳。真系驚。
...

係丫,希望過十二週穩定d
我只係流好少血,流左一次,唔知血塊仲有冇响入面
下星期再去照

首頁

尾頁

跳至