去完旅行番黎俾人查身份證,好開心

mini_mushroom
|
岩岩去完旅行番黎,去買紅酒竟然比人查身份證,哈哈開心到我呀,個樣仲呃得下人~
生完b好耐都無試過比人check身分證啦
jhjac
|
你就好啦jm
我都有朋友話去外國玩比人check,個鬼佬睇到佢年齡即刻oh my god...笑死
winterjasmine
|
jhjac 發表於 18-11-19 12:44
你就好啦jm
我都有朋友話去外國玩比人check,個鬼佬睇到佢年齡即刻oh my god...笑死 ...
鬼佬多數十幾歲個樣已經廿幾三十咁既樣

tsung
|

carrie_1102
|
我兩年前去加拿大探親,夜晚同我妹去d清吧到飲酒傾計,我比人查id睇我夠秤未囉。。我係好細個結婚,但我個女今年都中一,被查果刻,我同我妹只識狂笑,然後個waiter睇完。好surprised咁款囉
wcpcelia
|
bosch
|
mini_mushroom 發表於 18-11-19 12:34
岩岩去完旅行番黎,去買紅酒竟然比人查身份證,哈哈開心到我呀,個樣仲呃得下人~
生完b好耐都無試過比人che ...

有圖有真相....
Cateye8888
|
bosch 發表於 18-11-19 19:25
有圖有真相....

X2
|
jhjac 發表於 18-11-19 12:44
你就好啦jm
我都有朋友話去外國玩比人check,個鬼佬睇到佢年齡即刻oh my god...笑死 ...

佢地反應好誇張好好笑嫁
|
winterjasmine 發表於 18-11-19 13:36
鬼佬多數十幾歲個樣已經廿幾三十咁既樣

我覺仲記得之前睇survivor有個男仔十八歲我以為佢成三十歲,知道之後嚇死我,不過都係靚仔一名
|
carrie_1102 發表於 18-11-19 13:53
我兩年前去加拿大探親,夜晚同我妹去d清吧到飲酒傾計,我比人查id睇我夠秤未囉。。我係好細個結婚,但我個 ...

佢應該真係以為你地未成年實開心死!不過佢地嗰邊個個都牛高馬大,唔問都真係估唔出幾歲
|
bosch 發表於 18-11-19 19:25
有圖有真相....

我怕醜
rean_chau
|
係外國, 呢種情好普遍喎 連我媽六十歲都有人鬼佬以為佢好後生, 指住兩個幾歲孫仔問佢係咪佢既仔, . 我媽無特別打扮...係香港唔算果啲後生婆婆樣..帶孫出街一定無人會以為係佢個仔.

cbeyond
|
同事試過去完旅行買野問幾多歲, 不過人地以為佢係東南亞妹(賓妹)扮大人, 因為黑左
onlam2005
|
試過係西班牙定意大利過海關事,
嗰男職員攞住我本PASSPORT睇好耐,
又叫佢D男同事嚟睇,
望下PASSPORT張相又望下我,
好驚訝咁款.
fanyi02211990
|
mini_mushroom 發表於 18-11-20 10:19
我覺仲記得之前睇survivor有個男仔十八歲我以為佢成三十歲,知道之後嚇死我,不過都係靚仔一名:hap ...

外國人成日食野好重甜,食得多好快老嫁,所以好多人都要靠醫美去keep,
等睇落可以後生些少,亞洲人其實普遍都睇落細個D

zola
|
鄧你開心!我係你都會勁開心。
bubu7
|
振奮人心
cindygo2011
|
我覺得外國人唔係好識看中國人樣,有次係外國機場check in,問我仔係咪我細佬(emoji)
mickeymok410
|