求濾水器推介

convenient
|

想問下大家屋企廚房水喉久唔久d水係開出來係紫色又或好多啡色一点点的雜質,請教下那款濾水器好用? amxxy espring好嗎?不過有d貴....因可能遲些会養水克菲爾,所以想要過濾埋氯氣的, 最好直接可飲用,不用㷛,求推介
(不需要電解水, 謝謝)
Poyau
|
似係水管生銹 濾水可能治標不治本
convenient
|
Poyau 發表於 18-11-19 14:51
似係水管生銹 濾水可能治標不治本

oh....咁就慘喇
oceandeepsea
|
睇下 3M
wcandtt
|
我用espring, 好用
onlam2005
|
用開3M, 可過濾鉛等金屬, 但不可直接飲用.
水要除氯氣係咪要煲先得?
因為我屋企嗰電水煲有除氯功能, 係要煲至100度的
shareholder
|
convenient 發表於 18-11-19 14:23
想問下大家屋企廚房水喉久唔久d水係開出來係紫色又或好多啡色一点点的雜質,請教下那款濾水器好用? amxxy e ...

Doulton 任何用M12濾芯的, 先C, 千色有得賣

任何濾水器都不建議直飲, 因為仲有病毒
convenient
|
shareholder 發表於 18-11-19 15:14

我個人懶得就懶
convenient
|
wcandtt 發表於 18-11-19 15:07
我用espring, 好用

請問大約几錢?可直接飲嗎?
wcandtt
|
convenient 發表於 18-11-19 15:23
請問大約几錢?可直接飲嗎?

好似$7千幾定$8千,我懶,直接飲,冇乜問題
panda361
|
shareholder 發表於 18-11-19 15:14

對,細菌在濾芯滋生。
小師妹
|
onlam2005 發表於 18-11-19 15:13
用開3M, 可過濾鉛等金屬, 但不可直接飲用.
水要除氯氣係咪要煲先得?
因為我屋企嗰電水煲有除氯功能, 係要 ...

我都係用3M,可以直接飲用嗰喎 !

曼珠莎華
|
呢隻可以直接生飲,隔絕重金屬同650種細菌
仲有自動斷水功能。

即係條濾芯污糟就無水出,呢個時候就拆出黎洗一洗,然後再裝返條濾芯入去

濾出黎D水,好似蒸餾水一樣,清澈,無味

都係$3500有找

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
convenient
|
曼珠莎華 發表於 18-11-19 15:49
呢隻可以直接生飲,隔絕重金屬同650種細菌
仲有自動斷水功能。

謝推介, 請問在那裏買?
pigmei
|
回覆 convenient 的帖子

我用綠之源,6個瀘心,可直接飲用,我已用左8年,我買時好像大約4XXX, 現在應已加價,係朔滲透原理的,交年費定期來換瀘芯及保養,服務好好,有須要我找佢電話俾你問
曼珠莎華
|
convenient 發表於 18-11-19 15:56
謝推介, 請問在那裏買?

太子地鐵站E出口

九龍到彌敦道771-775號
柏宜中心4/F

好似要會員咭
你pm我
小曳人
|
有上面living 會員分享過,做過一次實驗,水先經Amwxy ,出咗之後入living個filter,個芯變咗黑色...

convenient
|
小曳人 發表於 18-11-19 16:30
有上面living 會員分享過,做過一次實驗,水先經Amwxy ,出咗之後入living個filter,個芯變咗黑色...

:too ...

convenient
|
pigmei 發表於 18-11-19 16:01
回覆 convenient 的帖子

我用綠之源,6個瀘心,可直接飲用,我已用左8年,我買時好像大約4XXX, 現在應已加價, ...

麻煩你可以給他的电話我嗎?
Poyau
|
convenient 發表於 18-11-19 15:05
oh....咁就慘喇

長遠計 大修時換候
濾水可以考慮Doulton