自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

[p=28, null, left]時下後生仔女興玩IG、FB呢啲社交網,就連70+1歲嘅汪明荃(Liza姐)亦跟得上潮流,近日終於開通個人IG帳戶同年輕人齊齊鬥In!唔係講笑,Liza姐一向出名做嘢勤力,估唔到佢就連出Post都好勤力,一日起碼出到兩、三個Post,仲要無限靚相大放送,內容豐富添!

日前,Liza姐出席盆菜宴活動,藝人朱咪咪、區瑞強、蔡康年等都有出席,之後Liza姐就喺IG晒出好多大合照,當然有順便Tag埋一班賓客啦。不過重點就嚟喇,網友發現Liza姐Tag人嘅方式好獨特,直接喺張相上揮筆寫大家個名,仲要細心加番個頭銜,睇嚟個人風格呢樣嘢…Liza姐真係高幾班。

有網友見到後就覺得好得意,並大讚Liza姐好有心,仲話如果遇着一啲冇開IG帳戶嘅朋友,都可以仿傚Liza姐咁樣Tag人呀!

之後,有份主持《#後生仔傾吓偈》嘅陸浩明同麥明詩亦即刻技能Get,紛紛學Liza姐嘅獨特Tag人方式,麥明詩留言:「台慶綵排,Liza姐教我哋tag相新方法😜 係愛嘅tag法😍!」

一般人都係咁Tag…左起:王君馨、Liza姐、王梓軒。

陸浩明(左一)作品。

Liza姐就諗到咁樣Tag,仲順便可以練埋書法添!

麥明詩(後排右二)作品。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

似欠債還錢!!!

wcpcelia    發表於 18-11-19 18:04
meow_day    發表於 18-11-19 16:49

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 18-11-19 15:09
時下後生仔女興玩IG、FB呢啲社交網,就連70+1歲嘅汪明荃(Liza姐)亦跟得上潮流,近日終於開 ...

大宅

cy101 發表於 18-11-19 15:11
似欠債還錢!!!

伯爵府

尋日見到呢單野,真係笑出聲

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

大宅

佢好可愛

公爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

似欠債還錢!!!

有你 我可以坐擁天下,沒你 我的世界依然偉大!

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

mickeyeva 發表於 18-11-19 15:09
時下後生仔女興玩IG、FB呢啲社交網,就連70+1歲嘅汪明荃(Liza姐)亦跟得上潮流,近日終於開 ...

好可愛

佢tag: 大中華紅星Do姐

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

阿姐好風趣

wcpcelia    發表於 18-11-19 18:05

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

阿姐好可愛

翡翠宮

似欠債還錢!!!
比你笑c

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

張張都寫都好忙噃

水晶宮

gracelam 發表於 18-11-19 16:05
好可愛

佢tag: 大中華紅星Do姐

10A變左盈盈拍擋

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 mickeyeva 的帖子

Liza姐呢個階段最好玩,輕鬆又自在
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

首頁

尾頁

跳至