有無香氛機專家?

Man_yu
|
未買過香氛機 !想買翻部放係屋企!求jm用家推薦!想天然成份既!之前望過下thann泰國品牌!大家俾下意見!謝謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Man_yu
|
Man_yu 發表於 18-11-19 15:18
未買過香氛機 !想買翻部放係屋企!求jm用家推薦!想天然成份既!之前望過下thann泰國品牌!大家俾下意見! ...

FaMaBB
|
我不是專家,Canvas 都 ok
cbeyond
|
無印無隻款
香港有, 淘寶網有, 睇你想係邊度買。
天氣乾, 就算唔用精油, 做埋放濕都唔錯
cbeyond
|
FaMaBB 發表於 18-11-19 17:27
我不是專家,Canvas 都 ok

好咩?之前有JM話唔夠霧化, 噴到週圍濕晒
ahpoo
|
cbeyond 發表於 18-11-19 17:37
好咩?之前有JM話唔夠霧化, 噴到週圍濕晒

我用無印大果部,最近發現都有濕曬情況,以前唔多覺,jm知唔知點解?有無第d牌子唔會?謝謝
cbeyond
|
ahpoo 發表於 18-11-19 17:42
我用無印大果部,最近發現都有濕曬情況,以前唔多覺,jm知唔知點解?有無第d牌子唔會?謝謝
...

試吓清潔部機, 若果用左一段時間, 要考慮換機。
機器始終會老化。
ahpoo
|
cbeyond 發表於 18-11-19 17:48
試吓清潔部機, 若果用左一段時間, 要考慮換機。
機器始終會老化。

好我試下,thx
二小姐
|
我有用淘寶無印款同真無印款

淘寶款好快壞,無印款用左5年都未壞
cbeyond
|
二小姐 發表於 18-11-19 18:13
我有用淘寶無印款同真無印款

淘寶款好快壞,無印款用左5年都未壞

我唔計較, 淘寶6x零蚊港幣就有一部, 仲要3腳插, 壞左咪買過新
我之前部淘寶貨, 用左2年幾, 相當抵玩
Man_yu
|
cbeyond 發表於 18-11-19 18:29
我唔計較, 淘寶6x零蚊港幣就有一部, 仲要3腳插, 壞左咪買過新
我之前部淘寶貨, 用左2年幾, 相當 ...

有無link?
ccmoon
|
我用日版無印,唔錯,都用左幾年
cbeyond
|
Man_yu 發表於 18-11-19 19:19
有無link?

之前買個間無左了, 是旦找間3腳插

https://world.taobao.com/item-amp/543369771937.htm?scm=20140651.199.HK.997265943_543369771937&a=bu_service_tk_para=google_user_id=%25m&&gclid=Cj0KCQiA28nfBRCDARIsANc5BFAZDC-KL0Upm2tOBL5F7Q8kkCDPqu1P7ZtFZinyVRWqSkyT5KUbTvwaAtd6EALw_wcB
milau
|
Thann 好好聞
Man_yu
|
milau 發表於 18-11-19 19:38
Thann 好好聞

有無邊的味?
milau
|
Man_yu 發表於 18-11-22 19:18
有無邊的味?

全部都好好聞
薯圈
|

擴香機我喺淘實買,夠平,又夠霧化,唔會周圍濕晒。

至於精油,我用美樂家,又平,仲要係100%essential oil
浩霆豬豬
|
Man_yu 發表於 18-11-19 15:18
未買過香氛機 !想買翻部放係屋企!求jm用家推薦!想天然成份既!之前望過下thann泰國品牌!大家俾下意見! ...

我去年十一月開始用thann,不過大約七月部機就壞咗,當時我朋友幫我係泰國買返嚟,泰國thann叫我朋友連埋張單或個盒拎返去泰國,佢幫我睇吓,不過我掉咗張單,已放棄部機
到八月去日本係無印良品買過一部,暫時都ok
MoooVoo
|
買擴香機唔洗加水果種
Kikifai198
|
canvas同無印都唔錯,兩部我都有用過,有時冬天嚟當放濕機用,用呢d霧化機久唔久要清潔一下 filter,因為你唔清耐咗有機會比香薰油整塞,我會建議去Canvas度買一支叫做溶解油,加水加油落去開機run一次,同埋建議每次用既時間係用蒸餾水或者過濾水會好d,雜質較少部機都 襟用D,希望幫到你