補奶選擇

kwonghw55
|
埋左身3個月,想開始補奶粉,好彩老公都支持 但因為一開始計劃全人奶所以無留意邊一隻奶比較好, 但都系諗住番翻工, 有無媽媽都係半人奶半奶粉有推介?
ummeko
|
揀d無咁甜嗰啲, 我自己就畀有機奶
我要做媽媽
|
你而家系全埋身架?如果系既話就建議你泵出黎餵,我驚到時候你bb唔肯用奶樽
迷你兵團
|
奶粉都係睇同bb夾唔夾,夾得黎就ok!
cookingbaby
|
如果可以嘅話,我都建議你泵D奶出嚟餵。
fungmei23
|
ummeko 發表於 18-11-19 15:49

我都係俾有機奶bb飲, 感覺安心d, 始終而家太多chemicals係食物入面
蝴蝶so
|
都係以夾到BB行先,我個時就補illuma organic俾呀仔飲,都夾得幾好便便同全人奶個時一樣
發達喇
|
回覆 kwonghw55 的帖子

我補奶粉就揀左babynes,奶粉入面嘅水解乳清蛋白對bb腸道負擔細d,吸收都幾好,可以幫到bb去便便。
ching0909
|

請問邊隻?有機會冇咁甜?
haha748494
|
你返工果陣,如果有條件,可以泵奶返到屋企再BB.
puilili
|
eleva organic 都淡味, 冇蔗糖, 冇咁熱氣同營養都保存得好D
kmbb519
|
我一直都係半人奶半奶粉,呀女食雅培,便便唔錯
kwonghw55
|
我要做媽媽 發表於 18-11-19 16:16
你而家系全埋身架?如果系既話就建議你泵出黎餵,我驚到時候你bb唔肯用奶樽 ...

多謝您意見, 上個月開始已經有時會比奶樽, 所以都OK
kwonghw55
|
puilili 發表於 18-11-26 00:42
eleva organic 都淡味, 冇蔗糖, 冇咁熱氣同營養都保存得好D

點解呢隻營養會keep得好啲?
kwonghw55
|
kmbb519 發表於 18-11-26 09:12
我一直都係半人奶半奶粉,呀女食雅培,便便唔錯

雅培都有有機奶嗎? 上面好多都講有機奶好似好D
BuddyMary
|
platinum冇落庶糖都好淡,同埋唔熱氣
puilili
|
kwonghw55 發表於 18-11-30 13:29
雅培都有有機奶嗎? 上面好多都講有機奶好似好D

佢有rrr保護dha 冇咁易破壞, 吸收得好d
ObJacjac
|

我嗰個都係有機奶BB
Sandylouie2014
|
puilili 發表於 18-11-26 00:42

我女都係食緊呢只(emoji)