點解係雙11買嘢,多數都無主單?

peralbebe
|
4px拒收貨,好煩
linggo
|
我淘親,集運都講我既件係無主件…但就有收既。
但我都唔明咩係無主件…
peralbebe
|
linggo 發表於 18-11-19 17:51
我淘親,集運都講我既件係無主件…但就有收既。
但我都唔明咩係無主件…
...

你用邊間呀?
peralbebe
|
peralbebe 發表於 18-11-19 17:55
你用邊間呀?

佢有收貨,但唔入錄囉!我合併唔到(emoji)
grace1221
|
你係唔係用天猫app落單? 天猫app全部都當無主單,要用taobao app買天貓先計集運單
peralbebe
|
grace1221 發表於 18-11-19 20:03
你係唔係用天猫app落單? 天猫app全部都當無主單,要用taobao app買天貓先計集運單 ...

之前有5單用淘寶,尋日一單天猫都係無主。煩到嘔。未11之前都冇事
smallamychan
|
係咪即係無主孤魂落嘅單?
lyh80115
|
幾時都係私集好,仲要幫客認領嘅私集,唔會拒收,賣家分2單都無漏。
emma0915
|
我又未試過
好奇一問
點先知道件貨變左無主件
物流訊息上面會寫咩野?
peralbebe
|
emma0915 發表於 18-11-19 22:41
我又未試過
好奇一問
點先知道件貨變左無主件

我都唔知,只係到左倉死都唔入錄。跟手再問客務佢先話無主單
emma0915
|
peralbebe 發表於 18-11-19 22:43
我都唔知,只係到左倉死都唔入錄。跟手再問客務佢先話無主單
係唔係即係最後一條物流訊息就係"您的包裹已到達集運倉。"
之後就唔會再更新
連簽收都冇?
peralbebe
|
emma0915 發表於 18-11-19 23:52
係唔係即係最後一條物流訊息就係"您的包裹已到達集運倉。"
之後就唔會再更新
連簽收都冇?

就好似咁囉,如果唔問客服就一路等

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小腳八
|
我十月用過一次官集火都黎, 完全攪唔掂我比左錢又唔出庫, 左佢地十次先話有件野入唔到庫因為佢地系統問題, 再攪左成個月先集到返黎,
我11.11已經唔再用佢 轉左另一間, E家好扺 7/1KG 實重at 自提, 我11.11 貨都收左兩轉啦, 有意pm 我推介會送10蚊運費
peralbebe
|
小腳八 發表於 18-11-20 10:27
我十月用過一次官集火都黎, 完全攪唔掂我比左錢又唔出庫, 左佢地十次先話有件野入唔到庫因為佢地系統問題, ...

好,你pm我。但今次入哂佢倉走唔甩
joeypong
|
小腳八 發表於 18-11-20 10:27
我十月用過一次官集火都黎, 完全攪唔掂我比左錢又唔出庫, 左佢地十次先話有件野入唔到庫因為佢地系統問題, ...

只計實重?
linggo
|
回覆 peralbebe 的帖子

用 中通 ... 網上聯絡查單, 再集貨出HK....
小腳八
|
peralbebe 發表於 18-11-20 11:21
好,你pm我。但今次入哂佢倉走唔甩

done 佢e 家勁扺 至年尾都七蚊一KG 到自提 首重都係
小腳八
|
joeypong 發表於 18-11-20 15:49
只計實重?

佢係咁講 我未淘過極大件野so far
我pm 你你睇睇佢條款 可問客服 一般一日內有回覆
peralbebe
|
小腳八 發表於 18-11-20 18:45
done 佢e 家勁扺 至年尾都七蚊一KG 到自提 首重都係

謝謝分享。我等一陣睇睇
ko3go
|
官集係麻煩

雙十一前因有單係急用,
所以用官方順豐集運,
好在不是不運物品,
且避開4PX,
順順利利就到達,
但相對私集,就係貴一倍價錢...