住公屋養車好似有罪咁

WY2864
|
我地雖然唔係富戶, 不過本身養埋架車都仲叫做ok, 但而家房委停車場都加價, 我地人工又無乜點跳, 真係有d吃力 Ps. 幾乎每星期都要載老爺去覆診, 架車對我地黎講係必需
pang90
|
又加?! 幾時加架?不過而家車多場少,邊有辦法
咁求琪
|
私家停車場都要加,點解公屋車場唔加得?私家車係奢侈品,住公屋有特權 ?
WY2864
|
pang90 發表於 18-11-19 16:56
又加?! 幾時加架?不過而家車多場少,邊有辦法
一月加喇..可能政府要搵錢嚟補貼明日大嶼
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181119/bkn-20181119050018836-1119_00822_001.html

JD930    發表於 18-11-20 10:08
WY2864
|
咁求琪 發表於 18-11-19 17:40
私家停車場都要加,點解公屋車場唔加得?私家車係奢侈品,住公屋有特權 ?
...
呻下姐, 唔通你會慶祝又加租咩..仲要今次係政府帶頭第一個出黎公佈加價先
天降大任
|
而家係樣樣野都越黎越貴,就係人工加得越黎越少,小數怕長計,再咁真係要泊去露天車場
leonkin
|
回覆 WY2864 的帖子

你房委會已經好好,我要捱領展
JD930
|
WY2864 發表於 18-11-19 18:06
一月加喇..可能政府要搵錢嚟補貼明日大嶼
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181119/bkn-20181119050018 ...

加3-6%

JD930
|
leonkin 發表於 18-11-20 10:04
回覆 WY2864 的帖子

你房委會已經好好,我要捱領展

妳收到要加價未?我今朝收到加3%

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
leonkin    發表於 18-11-21 11:20
leonkin
|
回覆 JD930 的帖子