自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

今日去做顏色,做完走人。覺得衫領有啲濕濕地,已經有啲唔好嘅預感。正常你去完salon都冇理由衫領會濕啩。我又唔係著樽領。我今日著嘅係大領白tee.
點知返屋企除件衫一睇,真係
首先,我呢個係師父動手做嘅。而佢已經有幾十年經驗,唔係新仔。我真心覺得唔應該犯呢啲低級錯誤囉!衫領紅晒。
真係堅嬲。我而家真係唔知點反應。
就算當場斷正,咁我又可以呀?唔通鬧爆佢
我冇試過咁。
朋友口痕話佢似靠害多過唔小心。叫我搵定第二個師父好過。咁就冇左件衫,好唔開心。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 plumtree 的帖子

又會咁?? 應該用毛巾墊住件衫領, 再加膠布(一大幅)隔住先整。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

侯爵府

2018復活節勳章

SuperSuperman 發表於 18-11-19 16:08

又會咁?? 應該用毛巾墊住件衫領, 再加膠布(一大幅)隔住先整。

你咁講我記起喇。佢應該兩樣都冇墊。我就咁著住件袍咋。平時洗頭前都係落膠紙毛巾喎。
嘩,大佬呢啲嘢冇理由我去教佢點做啫。黑到咁,今日真係黑色星期一呀!

公爵府

回覆樓主:

我試過去洗頭,俾個o靚洗到我好似沖咗涼咁,背脊全身濕哂,係100%濕哂,都唔知點洗架,我叫都叫唔切,就洗到我濕哂身!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁都有

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有d師父唔係由洗頭學起會有你咁既情況,因為我n年前係做呢行架。。。師父識剪髮唔識洗頭注意咩。。。
珍惜 感恩
You got this!!

侯爵府

2018復活節勳章

BGCOME08 發表於 18-11-19 16:33
我試過去洗頭,俾個o靚洗到我好似沖咗涼咁,背脊全身濕哂,係100%濕哂,都唔知點洗架,我叫都叫唔切,就洗 ...

點洗㗎真係。
我試過一個花洒扑落嚟,我當場大叫。痛嘛!

男爵府

所以我多數著d就快唔要既衫去染髮, 就算整污糟都冇甘傷

侯爵府

2018復活節勳章

泡泡公主 發表於 18-11-19 16:38

所以我多數著d就快唔要既衫去染髮, 就算整污糟都冇甘傷 ...

如果間野係喺我屋企附近,咁我或者會著街坊裝落去。好似你講咁,著啲無傷大雅嘅衫,預佢整邋遢。旦出到去咁老遠,好多時仲有下場,約左人之類,咁真係冇可能著到梅菜咁出嚟囉!
我都有諗過一陣,著黑色定白色好呢!不過,思前想後覺得冇乜用。黑色整到只係冇咁覺眼,都係一樣見到染左。皆因我唔係染黑色嘛!亦諗唔到而家做顏色都仲會咁漏肺。真係無奈。除咗欲哭無淚,真係好難形容我心情。

男爵府

可以考慮帶件衫去, 整完掉

寶石宮

2023年兔年勳章

plumtree 發表於 18-11-19 16:20
你咁講我記起喇。佢應該兩樣都冇墊。我就咁著住件袍咋。平時洗頭前都係落膠紙毛巾喎。
嘩,大佬呢啲嘢冇理 ...

真係低級錯誤

子爵府

你個間是小店嗎?以前我幫襯過在西環荷蘭街一間一人打理髮型屋,髮型師又係佢,洗頭又係佢,染髮又係佢,洗頭求其,染髮過晒鐘,搞到我頭皮傷晒,痕足一個月,仲夠膽死收千多元.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最熟手應該係由JUNIOR 做, 反而做C夫嘅有幾何佢自己做, 通常都係口UP UP, 手指指駛D junior 去做, 所以最唔熟嘅就係佢地呢d 師傅!

侯爵府

2018復活節勳章

cy101 發表於 18-11-19 17:13
最熟手應該係由JUNIOR 做, 反而做C夫嘅有幾何佢自己做, 通常都係口UP UP, 手指指駛D junior 去做, 所以最唔 ...

我呢間剛剛相反。佢個(emoji)好hea做。所以佢自己落手做。旦洗頭就會比個(emoji)做。如果(emoji)射波。佢就洗埋頭。不過師父洗頭真係好馬虎,或者佢唔係好想做呢啲野啩。佢個(emoji)唔肯學野,所以只做洗頭多。

侯爵府

2018復活節勳章

若曦 發表於 18-11-19 17:13
你個間是小店嗎?以前我幫襯過在西環荷蘭街一間一人打理髮型屋,髮型師又係佢,洗頭又係佢,染髮又係佢,洗頭求 ...

三個師父一個洗頭嘅樓上舖囉。小唔小店我唔識分。

珍珠宮

plumtree 發表於 18-11-19 16:01
今日去做顏色,做完走人。覺得衫領有啲濕濕地,已經有啲唔好嘅預感。正常你去完salon都冇理由衫領會濕啩。 ...

嘩⋯⋯應該有攝毛巾,同埋有塊膠

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

永遠冇下次,幫襯過第二間

侯爵府

2018復活節勳章

tsung 發表於 18-11-19 17:26
永遠冇下次,幫襯過第二間

係呀!我今日堅嬲呀返屋企後。師父個人點小家我都忍佢,因佢剪髮技術一流。旦今舖真係太離譜囉。其實佢之後幫我剪頭髮都睇到啦,都唔出聲。賤人正一。

首頁

尾頁

跳至